Кучма відмовляється вірити в мораль депутатів Литвина

П'ятниця, 14 березня 2003, 17:47
Президент України Леонід Кучма заявляє, що "не хотів би вірити у фальсифікацію бюджету-2003".

У п'ятницю на прес-конференції у Харкові, відповідаючи на питання журналістів, Кучма підкреслив, що "тут питання не у цифрах, а питання у моралі". "Якщо на такому рівні робляться такі речі, то взагалі нічого святого немає", - сказав він, додавши, що у такому випадку можна поставити під сумнів і бюджети минулих років.

Президент висловив переконання, що парламент здатен сам дати відповідну оцінку цьому питанню.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин також вважає некоректним винесення на широке обговорення питання фальсифікації держбюджету-2003. У розмові з журналістами у п'ятницю, він підкреслив, що вважає некоректним винесення на обговорення широкої громадськості будь-якого питання, що стосується організації роботи Верховної Ради.

"Треба спочатку розібратися, напевно встановити обставини цієї проблеми, обговорити, а потім винести, якщо це необхідне на суд громадськості", - відзначив Литвин, додавши, що після цього депутати дивуються, чому у Верховної Ради низький авторитет. "Ми самі опускаємо рівень довіри до Верховної Ради", - сказав він.

Литвин вважає за необхідне у цьому розібратися, "а не створювати на цьому політичні спекуляції".

А для прем'єр-міністра України Віктора Януковича заяви про фальсифікацію держбюджету стали "несподіванкою". В інтерв'ю журналістам у п'ятницю він нагадав, з якими труднощами приймався цей бюджет. "Ви пам'ятаєте, яка йшла боротьба, й якщо у когось піднялася рука зробити це, я цього не розумію", - підкреслив він, додавши: "Я не хотів би нікого звинувачувати, але якщо є такий факт, то для держави це дуже погано".

Як повідомлялося, лідери і представники депутатських фракцій і груп Верховної Ради не виключають, що державний бюджет України на 2003 рік був сфальсифікований на суму 310 млн. грн., з яких підтверджується фальсифікація 47 млн.

Після засідання лідерів і представників фракцій з цього питання лідер Компартії України Петро Симоненко повідомив, що депутати помітили розходження у бюджеті, який був прийнятий ними на сесії парламенту, і бюджеті, підписаному головою Верховної Ради і президентом.

З його слів, була сфальсифікована стенограма парламентського засідання, на якому приймався бюджет.

Голова бюджетного комітету Петро Порошенко заявив, що керівники парламентських фракцій і групи отримали однобоку інформацію, оскільки мали можливість вислухати тільки одну сторону.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Порошенко грошей з бюджету не брав

"Наша Україна" хоче знати, кого обдурив Порошенко

Симоненко викрив депутатів, які хотіли вкрасти 310 млн. грн.. СДПУ(О) натякає на Порошенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування