Янукович передав Литвину прохання про своє помилування строком на рік

Субота, 15 березня 2003, 12:47
Кабінет Міністрів затвердив і направив на розгляд до Верховної Ради програму діяльності уряду.

Таке рішення було прийнято в суботу в Києві на засіданні уряду, присвяченому цьому питанню. В засіданні взяли участь голова Верховної Ради Володимир Литвин, керівники парламентських фракцій і комітетів, які у ході обговорення документа висловили пропозиції і зауваження.

У цілому за період обговорення програми в Україні, у якому взяли участь громадські організації, профспілки, представники регіонів, надійшло близько 1,5 тисяч зауважень і пропозицій.

У ході засідання в суботу керівники парламентських фракцій і комітетів, у цілому підтримавши програму, висловили ряд пропозицій і зауважень, що будуть у ній враховані.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин відзначив, що дану програму можна прийняти, але висловився за її визначеність. "Головне - указати, що ми одержимо в процесі реалізації програми, яким буде її конкретний результат", - сказав він.

Спікер висловився за те, щоб обговорення, яке відбулося в суботу в Кабінеті Міністрів і майбутнє обговорення програми в парламенті, було "використане для істотного її уточнення".

Янукович у свою чергу висловився за створення дієвого механізму реалізації даного документа.

За його словами, проміжні підсумки виконання програми будуть підбиватися раз у квартал. "Будуть звітувати усі виконавці на рівні міністерств, регіонів, і ми будемо робити висновки", - сказав Янукович.

Як повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, уряд у ході попереднього обговорення істотно підсилило соціальний блок програми.

У випадку ухвалення Верховною Радою програми уряду, депутати протягом року не можуть ініціювати питання про відставку Кабміну.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування