Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НЕ ХОЧЕ КУЧМУ ЩЕ НА ТРИ РОКИ

Субота, 15 березня 2003, 14:14
Парламентська фракція "Наша Україна" не буде голосувати за продовження повноважень президента до 2006 року, якщо така ініціатива буде винесена на обговорення Верховної Ради.

Про це заявив лідер фракції Віктор Ющенко в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня", яке оприлюднено у суботу.

"Наступні вибори президента України повинні відбутися в жовтні 2004 року. Це відповідає нинішньому законодавству. Не думаю, що парламент може підтримати ідею про перенесення президентських виборів на 2006 рік", - сказав він, відповідаючи на питання про те, за яких умов фракція "Наша Україна" проголосувала б за продовження повноважень президента до 2006 року.

"Наша Україна" однозначно не підтримає подібні ініціативи, заявив Ющенко.

Питання про згоду Ющенка посісти посаду прем'єр-міністра, якби восени президент запропонував його кандидатуру на місце глави уряду, лідер "Нашої України" назвав "трохи провокаційним".

"Не виключено, що подібні версії закидаються для того, щоб ускладнити відносини "Нашої України" з "Регіонами України" і опозиційними фракціями, сказав Ющенко.

"Дійсно, щорічна зміна прем'єрів стала нормою української політики. Тільки листя зазеленіє на деревах або почнуть жовтіти - виходить, Кабінет Міністрів повинен піти у відставку. При цьому питання професіоналізму уряду, успішності його роботи, реформаторства або ретроградства прем'єра мають другорядне значення", - сказав колишній прем'єр (Ющенко очолював Кабінет Міністрів із грудня 1999 року по квітень 2001 року).

Він нагадав про позиції блоку "Наша Україна", задекларовані в Договорі про спільні дії в травні 2002 року: "Ми виступаємо за демократичну модель формування уряду: за результатами парламентських виборів партії-переможиці створюють парламентську більшість, що, у свою чергу, визначає склад уряду і висуває кандидатуру прем'єра".

"Знаково, що і президент, двічі звертаючись до народу зі своїм баченням конституційної реформи, заявив, що прерогатива формування уряду повинна належати парламентській більшості. Виходить, кандидатуру прем'єра повинна визначати більшість. Реальна парламентська більшість, а не псевдокоаліція, збита адміністративно-примусовим шляхом", - сказав Ющенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування