Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОРОШЕНКО ВИЗНАВ СВОЮ ПРОВИНУ і проситься у відставку?

Понеділок, 17 березня 2003, 10:46
Глава бюджетного комітету Верховної Ради Петро Порошенко пропонує відмінити результати голосування по держбюджету на 2003 рік.

У ході погоджувальної ради у керівництва парламенту депутатських фракцій і груп у понеділок Порошенко повідомив, що вніс проект постанови, в якому першим пунктом пропонується відмінити результати голосування щодо прийняття держбюджету.

З його слів, у випадку, якщо цей пункт підтримає 226 депутатів, пропонується внести питання про відставку глави бюджетного комітету і висловлення недовіри всім членам комітету.

Порошенко підкреслив, що наполягає на розгляді і голосуванні з цього питання у Верховній Раді вже у вівторок.

Глава бюджетного комітету нагадав, що розгляд питання про фальсифікацію держбюджету-2003 пройшов у його відсутність, і тому лідери фракцій отримали однобоку інформацію. Крім того, після цього розгляду в ЗМІ розгорнулася широка кампанія дискредитації членів бюджетного комітету і особисто Порошенка як його глави.

У свою чергу спікер Верховної Ради Володимир Литвин підкреслив, що це питання "починає обростати непотрібним політичним контекстом". З його слів, депутати самі опускають рівень довіри до Верховної Ради, "виносячи сміття на поверхню".

Спікер підкреслив, що парламент повинен сам розібратися в цьому питанні, а також звернувся до депутатів з проханням припинити "мордувати" працівників апарату Верховної Ради. "Люди працюють за мізерну зарплату, а ми на них перекладаємо наші проблеми", - сказав він.

Литвин закликав не пред'являти ніби нові аудіозаписи засідання, на якому приймався держбюджет, крім офіційної стенограми. "Ми виставляємо Верховну Раду на загальне посміховище", - заявив він.

Як повідомлялося, питання фальсифікації держбюджету-2003 обговорювалося 13 березня на засіданні лідерів і представників депутатських фракцій і груп Верховної Ради. По закінченні засідання лідер Компартії України Петро Симоненко повідомив, що депутати помітили розходження в бюджеті, прийнятому ними на сесії парламенту, і бюджеті, підписаному головою Верховної Ради і президентом. Парламентарії не виключають, що держбюджет-2003 рік був сфальсифікований на суму 310 млн. грн., з яких підтверджується фальсифікація 47 млн. Лідер КПУ також заявив, що була сфальсифікована стенограма парламентського засідання, на якому ухвалювався бюджет.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Порошенко грошей з бюджету не брав. Натякає на есдеків

Кучма відмовляється вірити в мораль депутатів Литвина

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...