За "вбивство" "Колі-котлети" знову хочуть посадити журналіста

Понеділок, 17 березня 2003, 11:52
Прокуратура Автономної республіки Крим звернулася до місцевого суду Центрального району Сімферополя з клопотанням про дачу санкції на арешт головного редактора газети "Євпаторийская неделя" Володимира Лутьєва.

Як повідомив УП адвокат Лутьєва Олександр Гнєздов, мотивом клопотання став, ніби, тиск журналіста на свідків і порушення ним вимог підписки про невиїзд.

Адвокат Гнєздов вважає ці аргументи несерйозними. Зокрема, обвинувачення у порушенні режиму про невиїзд не відповідають дійсності, оскільки він залишав Крим лише один раз з дозволу Прокуратури Криму, тому що викликався до Генеральної Прокуратури України.

Як відомо, Володимир Лутьєв був арештований на початку листопада минулого року за підозрою в організації замовного вбивства депутата ВР Криму Миколи Котляревського. Арешт журналіста тоді став справжнім скандалом, оскільки він був відомий своїми викривальними статтями, зокрема і про Котляревського.

3 грудня 2002 року Апеляційний суд АРК звільнив Лутьєва з-під арешту під підписку про невиїзд. Досудове слідство в його справі повинно було закінчитися на початку січня нинішнього року, але цей термін постійно відкладається.

Українська правда, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...