Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія скоро скупить всю Україну. Починає з "Укртелекому"

Понеділок, 17 березня 2003, 12:13
До приватизації національного оператора зв'язку ВАТ "Укртелеком" виявляє цікавість російський капітал, повідомив в інтерв'ю київській газеті "Деловая столица" у понеділок заступник глави Фонду держмайна (ФДМ) України Вадим Васильєв.

З його слів, процес переговорів носить конфіденційний характер, і "я б поки не робив акценту на жодному з можливих покупців". Говорячи про графік підготовки приватизації ВАТ, Васильєв висловив думку, що до кінця поточного року буде завершена оцінка "Укртелекому".

"Які-небудь абстрактні суми на даному етапі називати було б некоректно. Різні претенденти на купівлю пропонують різні ціни. Якщо ми побачимо покупця, який відповідає інтересам країни, тоді можна буде більш жорстко ставити питання і про терміни продажу, і про все інше", - сказав він.

При цьому заступник голови ФДМ пояснив, що "одна з головних задач на даний момент - зрозуміти ситуацію на світовому ринку телекомунікацій. Він пішов вниз і це видно з численних прикладів".

Як повідомлялося, на минулому тижні президент України Леонід Кучма заявив, що він був противником продажу "Укртелекому". "Я вважаю, що це заслуга, що ми його не продали", - сказав глава держави і закликав звернути увагу на економічні показники "Укртелекому". "Ви побачите, що з кожним роком ця система працює все стабільніше, з кожним роком збільшуються надходження до бюджету", - сказав він.

Крім того, підкреслив президент, на ринку на цей об'єкт "попиту істотного не було і не існує", і звернув увагу на те, що великі європейські оператори зв'язку, такі як французький, німецький "Телекоми", зазнають "великих збитків", і у такому ж стані знаходяться компанії, які вони приватизували в інших країнах.

У державній власності закріплений контрольний пакет (50%+1 акція) ВАТ "Укртелеком", ще 7,14% акцій були продані працівникам підприємства під час пільгової підписки. Інші акції уряд раніше планував продати стратегічному інвестору.

Статутний фонд ВАТ "Укртелеком" становить 4681,562 млн. грн., номінал акції - 0,25 грн.

Офіційний курс на 17 березня - 5,3345 грн./$1.

Нагадаємо, що московський оператор зв'язку МТС купив контрольний пакет українського оператора мобільного зв'язку UMC. Крім того, велика корпорація "Альфа" володіє крупним пакетом "Київстару".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування