Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма просить депутатів вирішити питання з батальйоном

Понеділок, 17 березня 2003, 12:54
Президент України Леонід Кучма у понеділок направив листа до парламенту з проханням на поточному пленарному тижні обговорити питання про направлення українського батальйону радіаційного, хімічного і бактеріологічного захисту до Кувейту.

Про це в інтерв'ю журналістам у понеділок повідомив постійний представник президента у парламенті Олександр Задорожній.

З його слів, президент звертається до парламенту з проханням провести спеціальне засідання парламенту з цього питання.

Відповідаючи на питання журналістів, чи внесені відповідні документи до Верховної Ради для прийняття рішення про направлення батальйону, Задорожній зазначив, що поки таких документів у парламенті немає і це пов'язано з "дипломатичними моментами".

З його слів, між двома країнами ще не підписана відповідна угода і як тільки це станеться, всі документи будуть передані до Верховної Ради.

Як повідомляє прес-секретар президента Олена Громницька, Кучма у своєму листі посилається на офіційне звернення Кувейту до України з приводу направлення батальйону та інформує про проведення переговорів з кувейтською стороною щодо ухвалення відповідних угод між країнами.

6 березня президент підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 20 лютого 2003 року "Про направлення батальйону радіаційного, хімічного і біологічного захисту Збройних сил України, у разі звертання країн (або однієї з держав) регіону Перської затоки і Близького Сходу, для надання допомоги у захисті цивільного населення держав регіону від наслідків можливого застосування засобів масового знищення".

Батальйон наразі дислокується у Самборі (Львівська область), й укомплектований технікою й особистим складом. Його загальна чисельність - 531 військовослужбовець-контрактник.

Батальйон РХБ-захисту, у разі прийняття Верховною Радою позитивного рішення, буде направлений до Кувейту.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування