Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа не визнає економіку України ринковою

Понеділок, 17 березня 2003, 17:30
Офіційні представники Ради зі співробітництва "Україна-ЄС" у Брюсселі дали зрозуміти, що під час цього візиту прем'єр-міністра України Віктора Януковича Україні не буде надано статусу держави з ринковою економікою.

Речник зовнішньополітичного відомства ЄС Дієго Ді Охеда сказав в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, що, вивчаючи прохання України надати їй цей статус, представники ЄС виявили 5 пунктів, стосовно яких Україна ще повинна попрацювати.

Пан Ді Охеда також, говорячи про стратегію ширшої Європи, сказав, що статус сусіда буде дуже вигідним для Києва і наголосив водночас, що теперішня пропозиція про надання статусу сусіда жодним чином не пов'язана із майбутнім питанням членства або нечленства у ЄС, хоча українці наполягають, аби цей крок вважався кроком до членства.

Разом з тим представники ЄС кажуть, що Україна досягла поступу на шляху до ринкової економіки, і взаємні зусилля у напрямку поліпшення шансів України триватимуть.

Також відомо, що Україна і Європейський Союз підписали двосторонній протокол про доступ на ринки товарів і послуг у рамках вступу України до Світової організації торгівлі.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, протокол підписаний міністром економіки і з питань європейської інтеграції Валерієм Хорошковським і комісаром з питань торгівлі Єврокомісії Паскалем Ламі у ході візиту української урядової делегації.

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович 17-18 березня перебуває у Брюсселі з першим офіційним візитом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування