Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА НЕ ПІДТРИМУЄ США У ПИТАННІ ВІЙНИ З ІРАКОМ

Вівторок, 18 березня 2003, 11:48
Україна "глибоко стурбована" розвитком подій навколо Іраку, і виходить з того, що будь-який конфлікт повинен бути врегульований на основі статуту ООН і відповідної резолюції Ради Безпеки, заявив глава прес-служби українського МЗС Маркіян Лубківський.

"Ми - проти війни", підкреслив він, коментуючи на брифінгу у вівторок ультиматум США до керівництва Іраку.

Лубківський також зазначив, що "треба використати всі шанси і можливості для запобігання збройного конфлікту", і "українська сторона готова робити все можливе для цього".

В той же час президент Леонід Кучма підписав подання до Верховної Ради про схвалення указу про відправку українського батальйону радіологічного, хімічного і бактеріологічного захисту до Кувейту.

Як повідомила на брифінгу прес-секретар президента Олена Громницька, у вівторок це подання буде передано в парламент і в четвер, можливо, буде винесено на голосування у Верховній Раді.

А Рада нацбезпеки України рекомендувала президенту доручити органам влади підсилити охорону об'єктів підвищеної небезпеки й іноземних дипломатичних представництв на території України.

Про це повідомила у вівторок прес-секретар президента України Олена Громницька на брифінгу в Києві після закінчення засіданні РНБО. На ньому було розглянуте питання про забезпечення національної безпеки у зв'язку з можливим розгортанням воєнних дій у районі Перської затоки і на Близькому Сході.

РНБО також рекомендувала президенту доручити владі підсилити охорону установ України, що знаходяться закордоном, державного кордону, підсилити боротьбу з нелегальною міграцією.

Крім того, за словами прес-секретаря, було запропоновано "здійснити ряд відповідних кроків в економічній, оборонній сферах і сфері безпеки".

За словами Громницької, розгляд цього питання на засіданні РНБО був зумовлений загостренням ситуації навколо Іраку.

Вона нагадала, що США, Великобританія й Іспанія ухвалили в понеділок спільне рішення про призупинення дипломатичних зусиль у вирішенні іракської кризи.

Крім того, нагадала Громницька, президент США Джордж Буш оголосив ультиматум, зажадавши від президента Іраку Саддама Хусейна протягом 48 годин відмовитися від влади і залишити країну. Невиконання ультиматуму призведе до початку військового конфлікту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування