Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає від есдеків вибачень за образу Порошенка

Вівторок, 18 березня 2003, 13:13
Фракція "Наша Україна" буде вимагати публічного вибачення від народного депутата Нестора Шуфрича (фракція СДПУ(О), який заявив про фальсифікацію державного бюджету на 2003 рік. Про це заявив у вівторок в інтерв'ю журналістам лідер "Нашої України" Віктор Ющенко.

Зі слів Ющенка, бюджет, який має сьогодні Україна, "належить до кращих бюджетів". Він також зазначив, що публічні вибачення стали б "кращим виходом з надуманої проблеми" навколо фальсифікації держбюджету-2003.

"Сверблячка не проходить від того, що цей комітет (бюджетний) треба заграбастати, тому що мова йде про вибори", - підкреслив він.

Ющенко збирається зажадати від Шуфрича прямих доказів на предмет фальсифікації додатків до держбюджету, в яких мова йде про витрати бюджету. "Фракція буде вимагати, щоб він (Шуфрич) назвав хоч би одну позицію, яка була сфальсифікована", - підкреслив лідер "Нашої України".

Він також зазначив, що кажуть і про фальсифікацію стенограми засідання парламенту, на якому приймався держбюджет-2003. "Той, хто фальсифікував, повинен нести відповідальність", - відзначив депутат.

У той же час він висловив переконання, що у питанні про стенограму, не виникне проблем. "Проблема тільки в одному - у нечесній і некоректній поведінці влади", - заявив Ющенко, додавши, що "хтось хоче повторення парламентської кризи, що відбулася у грудні минулого року".

"Очевидно листів (фальшивих листів від імені Ющенка, поширених на західній Україні) мало, так давайте розкатаємо оточення Ющенка", - сказав він.

Лідер "Нашої України" додав, що "ззовні кожен день розігруються сценарії, щоб розколоти опозицію".

Як повідомлялося, про фальсифікацію держбюджету-2003 заявили у минулий четвер народні депутати Петро Симоненко (фракція Компартії) і Нестор Шуфрич (фракція СДПУ(О)) після засідання лідерів і представників депутатських фракцій і груп Верховної Ради.

Зі слів Симоненка, депутати помітили розходження у бюджеті, прийнятому ними на сесії парламенту, і бюджеті, підписаному головою Верховної Ради і президентом. Парламентарії не виключають, що держбюджет на 2003 рік був сфальсифікований на суму 310 млн. грн., з яких підтверджується фальсифікація 47 млн. Лідер КПУ також заявив, що була сфальсифікована стенограма парламентського засідання, на якому приймався бюджет.

У свою чергу, голова бюджетного комітету парламенту Петро Порошенко (фракція "Наша Україна") заявив, що офіційна стенограма засідання парламенту, на якому був прийнятий бюджет-2003, повністю відповідає затвердженому варіанту бюджету.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Симоненко викрив депутатів, які хотіли вкрасти 310 млн. грн. СДПУ(О) натякає на Порошенка

"Наша Україна" хоче знати, кого обдурив Порошенко

Порошенко грошей з бюджету не брав. Натякає на есдеків

Кучма відмовляється вірити у мораль депутатів Литвина

ПОРОШЕНКО ВИЗНАВ СВОЮ ПРОВИНУ і проситься у відставку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування