За батальйон РХБ-захисту Америка пробачила Кучмі "Кольчуги"?

Вівторок, 18 березня 2003, 16:28
Перший заступник держсекретаря США Лі Річард Армітедж (Richard Armitage) високо оцінює готовність України направити батальйон радіологічного, хімічного і бактеріологічного захисту у регіон Перської затоки.

Про це він заявив у вівторок у телефонній бесіді з президентом України Леонідом Кучмою, повідомляє прес-секретар глави Української держави Олена Громницька.

У телефонній бесіді, що відбулася з ініціативи американської сторони, Армітедж "виразив високу оцінку готовності України направити до регіону Перської затоки український батальйон спеціального призначення для подолання можливого використання Іраком хімічної і бактеріологічної зброї і захисту мирного населення держави Кувейт", відзначила прес-секретар.

Зі слів першого заступника держсекретаря США, такий крок України буде сприяти поглибленню двосторонньої співпраці і виведе двосторонні відносини на новий якісний рівень.

У свою чергу, Кучма підкреслив важливість захисту мирного населення від наслідків застосування хімічної і бактеріологічної зброї. Він також повідомив Армітеджу про засідання Ради національної безпеки і оборони України, що відбулося у вівторок, на якому йшла мова про можливість дислокації українського батальйону РХБ-захисту на території Кувейту. Президент також повідомив про те, що передав відповідні пропозиції на розгляд Верховної Ради.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування