Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв: доповідь Human Rights Watch про темники - "непристойний анекдот"

Вівторок, 18 березня 2003, 17:48
Керівник Головного управління інформаційної політики адміністрації президента України Сергій Васильєв у зв'язку з опублікованою доповіддю правозахисної організації Human Rights Watch про ситуацію зі свободою слова у країні пропонує перевести у правову площину дискусії про ущемлення прав українських журналістів.

Коментуючи у вівторок в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна опубліковану напередодні доповідь Human Rights Watch, Васильєв відзначив: "Тема, про яку знову заговорила "Human Rights Watch", сприймається у середовищі незаангажованих українських журналістів, як старий бородатий анекдот, який вже непристойно розповідати в інтелігентному товаристві".

На думку голови ГУІП, "складається враження, що чергові зарубіжні правозахисники абсолютно не у контексті розвитку цього питання у нашій мас-медійній тусовці".

"Доповідь "Human Rights Watch" не містить жодної нової думки. Як і попередні спроби викрити адміністрацію президента у ніби незаконних діях по обмеженню свободи в Україні, знову запропоновані 48 сторінок тексту грішать тими ж помилками, що і розкритикована українськими журналістами доповідь експертів генсека РЄ Андерсена й Якубовича, - відзначив Васильєв, додавши, - Про це дуже детально й аргументовано можна прочитати у спеціальному додатку тижневика "2000" - "Свобода слова" від 14 березня цього року".

"Для користі справи всі подальші розмови про які-небудь ущемлення прав журналістів пропоную перевести виключно у правову площину. Є факт порушення Закону? Будь ласка, звертайтеся до суду. Це по-європейськи. Не влаштовує журналістське співтовариство якась норма Закону, будь ласка, дружно організувалися і внесли через профільний комітет ВР відповідні зміни. Тоді буде предметна дискусія, а не безвідповідальне базікання купки інвалідів політичної цензури", - заявив Васильєв.

Від УП. Десятьма хвилинами раніше інформаційне агентство UNIAN випустило новину з аналогічним текстом Васильєва під заголовком "Доповідь "Human Rights Watch" не містить жодної нової думки і не відповідає дійсності - Сергій Васильєв".

Читайте також:

Кучму і Медведчука хіба що з Геббельсом не порівняли

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...