Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати не змогли повторити слово "фальсифікація". Спроба №2 з бюджетом призначена на середу

Вівторок, 18 березня 2003, 18:15
На засіданні робочої групи з питань фальсифікації державного бюджету на 2003 рік не було ухвалено остаточного рішення, повідомив журналістам по закінченні засідання перший заступник глави бюджетного комітету Валерій Коновалюк (фракція "Регіони України").

За його словами, заяви окремих народних депутатів і лідерів фракцій, щодо фальсифікації держбюджету були "не без підстави". Депутат повідомив, що під час засідання ухвалено рішення про те, що робоча група заслухає й інших народних депутатів представників бюджетного комітету для того, щоб "зібратися завтра і затвердити по прецедентах у відношенні фальсифікації бюджету рішення".

Коновалюк вважає, що бюджетному комітету необхідно ініціювати внесення виправлень і змін до бюджету на 2003 рік. Зокрема, привести у відповідність субвенції, спрямовані в регіони.

Крім того, за його словами, бюджетному комітетові необхідно "визнати, що дійсно помилки були".

На думку депутата, у рішенні цього питання завдання Верховної Ради полягає не тільки у постійному з'ясуванні стосунків усередині парламенту, а у законотворчій роботі.

Коновалюк підкреслив, що бюджет на цей рік не може бути переголосований. Він нагадав, що цей закон уже ухвалено і підписано президентом. Крім того, на підставі цього закону затверджені і сформовані місцеві бюджети.

"Наші можливості винятково зводяться до того, щоб внести потрібні виправлення і домогтися коректування тих параметрів, що забезпечать виконання статті 95 Конституції України про пропорційний розподіл сукупного національного багатства між усіма територіями і всіма громадянами України", - відзначив він.

"Найголовніше - зробити для себе висновок у цій ситуації і ухвалити зміни до регламенту Верховної Ради, щоб у роботі над бюджетом наступного року в нас не виникало подібних ситуацій, і не було прецедентів, коли хтось би викрив Верховну Раду у фальсифікації або підміні якихось рішень", - підкреслив депутат.

Коновалюк висловив думку, що "досягнення істини сьогодні проглядається винятково у площині політичного інтересу". На його думку, у випадку, якщо підтвердиться підробка і стенограми, і додатків до бюджету, підтвердяться і висновки, які робили лідери фракцій, що заявляли про фальсифікацію основного фінансового документа, і парламент буде змушений затвердити відповідне рішення.

"Диму без вогню не буває", - зазначив депутат, додавши, що є прецеденти, коли окремі округи отримували збільшене фінансування понад норму, і ці округи пов'язані з деякими народними депутатами. Разом з тим, на його думку, питання не стосується того, щоб хтось забрав ці гроші собі.

У свою чергу глава робочої групи з питань ситуації, пов'язаної з фальсифікацією бюджету, перший віце-спікер Геннадій Васильєв повідомив, що наступне засідання робочої групи відбудеться у середу о 15.00. Він зазначив, що не потрібно квапитися з формулюваннями у відношенні фальсифікації. "Потрібно говорити тільки про мотиви, чому це відбулося", - додав глава групи.

Васильєв переконаний, що все, що відбувається, "має бути наукою, щоб таке не повторилося надалі".

За його словами, під час засідання робочої групи обговорювалося питання про розбіжності, що були виявлені у додатку №3 до бюджету. Разом з тим, Васильєв не назвав конкретні позиції, по яких виявлені розбіжності, підтвердивши, що виявлено розбіжності на суму 47 млн. грн.

Відповідаючи на питання, скільки засідань робочої групи необхідно буде для остаточного вирішення цього питання, він відзначив, що все залежить від бажання народних депутатів.

На питання, чи можлива у зв'язку із ситуацією, що виникла, відставка глави бюджетного комітету Петра Порошенка, Васильєв відповів, що кожний народний депутат повинен сам визначити свою позицію з цього питання.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Симоненко викрив депутатів, які хотіли вкрасти 310 млн. грн. СДПУ(О) натякає на Порошенка

"Наша Україна" хоче знати, кого обдурив Порошенко

Порошенко грошей з бюджету не брав. Натякає на есдеків

Кучма відмовляється вірити у мораль депутатів Литвина

ПОРОШЕНКО ВИЗНАВ СВОЮ ПРОВИНУ і проситься у відставку


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування