Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НА СУРКІСІВ ТА ПІНЧУКА НАТРАВЛЮЮТЬ ПЕРЕВІРКУ

Середа, 19 березня 2003, 12:54
Антимонопольний комітет має розпочати розслідування концентрації телевізійних каналів у руках Віктора Пінчука та братів Суркісів. Про це повідомив у інтерв'ю журналістам глава парламентського комітету зі свободи слова Микола Томенко за підсумками розгляду Концепції інформаційної політики України.

За його словами, законодавство України забороняє одній особі або фірмі бути засновником більше ніж двох каналів. "Але Пінчук та брати Суркіси прямо чи опосередковано світяться у власності трьох телекомпаній", - зазначив Томенко.

"Пінчук, наприклад – це ICTV, СТБ і "Новий". Я не говорю ще про дніпропетровські канали", - додав Томенко. До сфери впливу братів Суркісів він відніс "1+1", "Інтер" і ТЕТ.

Він також висловив сумнів у тому, що такі антимонопольні перевірки будуть проведені.

В той же час представник пропрезидентської фракції на умовах анонімності зазначив журналістам, що об'єднання під одним дахом ICTV, СТБ і "Нового каналу", навпаки, слугуватиме демонополізації телеринку, який зараз контролюється "1+1" та "Інтер". За його словами, при проведенні узгодженої політики між цими трьома телекомпаніями Пінчука вони не конкуруватимуть один із одним і ефективніше протистоятимуть двом загальнонаціональним каналам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування