Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламентська більшість на межі розвалу?

Середа, 19 березня 2003, 14:55
Депутатська група "Демократичні ініціативи" планує призупинити своє членство у парламентській більшості.

Про це в інтерв'ю UNIAN
заявив член "Демініцатив" Ігор Плохой. За його словами, причиною такого рішення є ігнорування думки фракції, про що свідчить чимало прикладів.

Зокрема, депутат нагадав, що при формуванні коаліційного уряду восени минулого року за депутатською групою "Демократичні ініціативи" була закріплена квота на призначення голови Фонду державного майна України, але сьогодні, за словами Плохого, процес призначення нового голови "пішов" без обговорення з "Демократичними ініціативами".

"Таких прикладів можна наводити велику кількість, тому фракція реально стоїть перед проблемою призупинення свого перебування в більшості", - сказав депутат.

За словами Плохого, на таке рішення впливають також фактори відсутності реагування тих чи інших міністрів на прохання конкретних депутатів - членів групи, щодо рішення проблем, які виникають у них в округах.

Також він розповів, що нерідко протистоять депутатам від більшості губернатори тих чи інших областей. Плохой навів приклад стосовно свого округу. За його словами, якщо поглянути на Одеську область, то її губернатор (Сергій Гриневецький) своїми діями, висловлюваннями "відсторонюється від зв'язку з депутатами більшості та самої більшості".

За словами депутата, "не те, щоб вирішувати проблемні питання", а навіть "використовується пресинг інформаційного характеру", даються "вказівки підпорядкованим відомствам з напрацювання схем дискредитації народних депутатів в окрузі". Плохой, додав, що, на його думку, якщо губернатор не зацікавлений в парламентській більшості, то в нього - інші прагнення.

Плохой також розповів, що Кабінет Міністрів розподілив кошти для депутатів-мажоритарників, і, за його інформацією, гроші начебто надійшли в округи, але "реально депутати їх не бачили, лише отримують відповідні запитання від виборців".

"У кращому випадку, ці кошти розподілила обласна рада", - сказав депутат. Він навів багато інших фактів, пов`язаних з Одеським регіоном. За його словами, "замість реальної конструктивної співпраці виходить жорстке протистояння".

"У принципі, це було б зрозумілим, якби йшла мова про опозиційного народного депутата, а коли ти робиш все можливе, щоб законодавчі акти президента, які приймає Верховна Рада, запрацювали на місцях, то те, що відбувається, є незрозумілим", - сказав Плохой.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...