Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Грантожери" можуть переключатися з Паскуаля на Кучму

Середа, 19 березня 2003, 15:14
Верховній Раді слід ухвалити Концепцію національної інформаційної політики, щоб після зміни влади не витрачати на це час. Зараз, вважає голова комітету зі свободи слова парламенту Микола Томенко, запропоновані норми все одно не будуть діяти.

Коментуючи проект Концепції під час розгляду на сесії, Томенко зазначив, що це "є добрим документом загального змісту, який, втім, не впливатиме на процеси у інформаційному просторі".

Він вважає, що і нинішніх законодавчих норм досить, але вони не виконуються. Як приклад він навів концентрацію телеканалів у руках Віктора Пінчука та лідерів СДПУ(О), що суперечить законодавству.

У той же час комітет Томенка підтримав ухвалення Концепції у першому читанні, "щоб перевести дискусію у практичне русло".

Концепції має на меті "побудову в Україні розвиненого інформаційного суспільства як складової глобального інформсуспільства", заявив на представленні документа голова Держкомітету телебачення і радіомовлення Іван Чиж.

Він заявив, що Концепція передбачає "вільний доступ всіх політичних сил, в тому числі опозиційних, до ЗМІ", та "неприпустимість цензури".

У самому тексті Концепції окреслено ряд завдань державної політики у сфері ЗМІ. Окрім запобігання цензурі, серед іншого, там значаться:
- унормування діяльності та розповсюдження продукції зарубіжних ЗМІ на території України;
- запровадження підтримки ЗМІ за системою грантів;
- створення розгалуженої мережі кореспондентських пунктів державних ЗМІ за кордоном;
- забезпечення вільного доступу громадян до світових інформаційних ресурсів;
- розвиток електронних аналогів друкованої преси тощо.

У сфері ТБ "пріоритетними завданнями держави з формування сучасної телерадіоінформаційної інфраструктури" є створення і розвиток громадського телебачення і радіомовлення.

"Пріоритетне право мовлення на загальнонаціональних каналах належить державному та суспільному мовленню", - також говориться у Концепції.

Текст проекту Концепції доступний на сайті Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: