ЗА ІРАКСЬКУ КАМПАНІЮ ВОЯКИ-УКРАЇНЦІ ОТРИМАЮТЬ ДО 1080 ДОЛАРІВ

Середа, 19 березня 2003, 20:21
Кабінет Міністрів визначив грошові винагороди українським військовим, які направляються до Кувейту для виконання завдань цивільної оборони.

Як зазначається у постанові уряду від 19 березня, на одну особу виплати становитимуть від 600 до 1080 доларів на місяць.

Так, найбільше отримуватиме командир батальйону ($ 1080), найменше – "військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу" ($ 600-650). Прапорщики можуть розраховувати на 890-920 доларів.

Також, згідно з постановою Кабміну, за військовими зберігається
виплата у гривнях у розмірі "окладу за військове звання,
посадового окладу, надбавки за вислугу років, інших видів
грошового забезпечення".

Крім цього, уряд визначив, що харчування контингенту під час переміщення до району виконання завдань здійснюється за нормою харчування №1 "Загальновійськова". У разі неможливості забезпечення гарячою їжею їм видаватимуть сухий пайок.

Кабінет Міністрів також постановив, що фінансування перевезення та утримання контингенту провадиться за рахунок Держбюджету України. Це гроші, "передбачені на забезпечення участі в міжнародних миротворчих операціях".

Раніше у довідці парламенту, поданій разом із законопроектом президента, зазначалося:

"Згідно з досягнутою домовленістю, американська сторона бере на себе усі витрати, пов’язані з перевезенням батальйону до Кувейту і в зворотному напрямку, а також його матеріально-технічним забезпеченням на території даної країни".

Зарплату військовим передбачали платити із ресурсів, що виділяє Секретаріат ООН за участь українських миротворчих контингентів у міжнародних миротворчих операціях.

Про це в рішенні уряду сказано так: Міноборони має перераховувати до Держбюджету "компенсаційні суми, які надходитимуть за використання підрозділів, техніки та майна контингенту" (код 420100, "Надходження від секретаріату ООН за участь українського контингенту у миротворчих операціях")".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування