В українському батальйоні РХБ-захисту в Іраку буде 532 солдати

Четвер, 20 березня 2003, 09:55
До українського батальйону радіологічного, хімічного і біологічного захисту, який, можливо, буде направлений до Кувейту, ввійде 532 військовослужбовця.

Згідно з інформацією, підготовленою апаратом Ради національної безпеки і оборони України і розданої народним депутатам у четвер, загальна чисельність батальйону становить 532 військовослужбовця, у тому числі 65 офіцерів, 37 прапорщиків, 74 сержанти, 356 солдати.

Серед військовослужбовців батальйону 15% брали участь у бойових діях, 6% - брали участь у миротворчих місіях під егідою міжнародних організацій, 5 чоловік є ліквідаторами Чорнобильської катастрофи.

Згідно з документами, перебазування батальйону у Кувейт буде проводитися літаками державного підприємства Міноборони "Українська авіаційна транспортна компанія" з військового аеродрому міста Львова. На перевезення батальйону літаками Іл-76 відводиться два тижні після рішення парламенту про направлення батальйону у Кувейт.

Від місця нинішньої дислокації батальйону (місто Самбір, Львівська область) до Львова батальйон буде переміщатися своїм ходом. Перебазування батальйону у зворотному напрямі планується в аналогічному порядку.

Згідно з документом, фінансування перевезення батальйону в Кувейт і його подальша діяльність буде проводитися за рахунок коштів Міноборони.

До задач батальйону, згідно з документами, входить ведення РХБ-розвідки, прогноз, збір та обробка інформації про РХБ-обстановку, дозиметричний і хімічний контроль населення і населених пунктів, аналіз і визначення типів отруйних речовин, проведення повної спеціальної обробки об'єктів господарчого комплексу, техніки, матеріальних коштів, дегазація, дезінфікація заражених ділянок шляхів, мостів й окремих ділянок місцевості.

Відповідно до угоди між Україною і Кувейтом, батальйон відряджається на шість місяців, цей термін автоматично продовжується на наступні тримісячні періоди, якщо держава письмово не повідомить іншій державі про намір припинити дію угоди за місяць до закінчення певного періоду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...