ДЕПУТАТИ НЕ ВПЕВНЕНІ, ЩО РІШЕННЯ ПО БАТАЛЬЙОНУ Є ОСТАТОЧНИМ

Четвер, 20 березня 2003, 13:28
Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Георгій Крючков (фракція Компартії) наполягає на тому, що голосування по законопроекту про ратифікацію угоди між Україною й Кувейтом про відрядження РХБ-батальйону відбулося тільки у першому читанні.

Виступаючи з трибуни парламенту після голосування, яким було підтримано це рішення, Крючков, пославшись на норми регламенту, зауважив, що законопроект має проходити процедуру читань - першого, другого і третього.

Крім того, за його словами, висновок науково-експертного управління парламенту говорить про те, що відповідну угоду можна ратифікувати з певними виправленнями. Депутат запропонував внести відповідні виправлення і ратифікувати угоду в цілому.

У свою чергу голова парламенту Володимир Литвин підкреслив, що парламент ухвалив закон про ратифікацію угоди між Україною й Кувейтом.

Литвин майже на годину раніше закрив ранкове засідання парламенту у четвер. Після голосування з питання про направлення українського спецбатальйону до Кувейту у сесійній залі виникла дискусія з приводу ухваленого рішення.

Зокрема, депутати, що представляють опозиційні фракції, заявляли про те, що парламент ухвалив рішення про ратифікацію угоди з Кувейтом про направлення контингенту до цієї країни не в цілому, у першому читанні.

У зв'язку з цим Литвин звернув увагу депутатів на практику Верховної Ради ухвалення рішень за законами, що стосуються ратифікації. У таких випадках проводиться одне голосування.

Спікер оголосив про закриття ранкового засідання, для того, щоб депутати у фракціях змогли обговорити ухвалення рішення.

Вечірнє засідання парламенту почнеться о 16.00.

Інтерфакс-Україна

Про дискусії перед ухваленням рішення читайте тут


Висловіть свою думку на ФОРУМІ Української правди

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування