Опозиція образилася на Ющенка і обізвала його кучмістом

Четвер, 20 березня 2003, 13:45
Лідери опозиції критикують "Нашу Україну" та особисто Ющенка за підтримку депутатами його фракції рішення про направлення українського РХБ-батальйону до Кувейту.

Як заявив журналістам головний комуніст Петро Симоненко, це підтвердило, що "Наша Україна" і Ющенко "працюють у форватері адміністрації президента і особисто президента". "Пропрезидентські фракції за допомогою "Нашої України" проголосували, що Україна опинилася в стані війни з Іраком".

Згідно з результатами голосування, якби не "Наша Україна", більшовики не змогли б своїми силами ухвалити рішення про направлення РХБ-батальйону (за документи проголосували 258 та 253 депутатів, з них відповідно члени фракції Ющенка - 47 та 44 депутати).

Юлія Тимошенко заявила, що не очікувала такої позиції фракції Ющенка. "Я була переконана, що "Наша Україна" не підтримає відправлення військових на іншу територію. 532 людини відправляти на смерть - це безглуздя".

Також, за словами Тимошенко, це може призвести до того, що на Україну зверне увагу "міжнародний тероризм". "Є межа компромісам. Є відвертий страх, боротьба за владу будь-якою ціною".

В свою чергу Ющенко сказав, що, голосуючи, "вчиняв по совісті", а не озираючись, "як прореагують колеги справа чи зліва". Він закликав не займатися "політиканством". "У кожного є штани, і кожний приймає рішення. Є політики, які захищають національний інтерес, і є ті, які шукать, як їх зрадити", - сказав він.

Стосовно своєї позиції, Ющенко сказав, що по першому питанню він голосував
"за", по другому - не голосував.

Ющенко сказав, що після того, як вже почалася війна, треба було виходити з цього факту. "Реакція має полягати у солідарності із постраждалими", - сказав він. На його думку, "гуманітарна місія - це те, де присутність України є необхідною".

Українська правда

Висловіть свою думку на ФОРУМІ Української правди

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...