Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз, Симоненко і Тимошенко беруть шефство над РХБ-батальйоном

Четвер, 20 березня 2003, 16:31
Опозиційна "трійка" обіцяє контролювати, чи добровільно члени РХБ-батальйону ухвалили рішення їхати до Кувейту. Як повідомила Юлія Тимошенко на прес-конференції, вони збираються запитати список батальйону і зустрітися з військовими та членами їх сімей.

Крім того, КПУ, СПУ та БЮТ вирішили перевірити кошторис участі батальйону в Іракській кампанії та джерела фінансування. За словами Тимошенко, це буде коштувати "десятки мільйонів доларів".

Коментуючи схвалення направлення батальйону, Тимошенко сказала, що парламент розділився на "два табори", і критерії розподілу вище фракційної
приналежності. "Створена більшість аморальності", - сказала вона.

Петро Симоненко заявив, що тепер "міжнародний авторитет України опущено до рівня плінтуса". Олександр Мороз вважає, що голосування показало "залежність" депутатів більшості від влади.

Водночас, як виходить зі слів Мороза, це голосування не вплине на їх
відносини з "Нашою Україною". "Якщо вони будуть керуватися тимчасовими і меркантильними інтересами, ми будемо називати це своїми іменами. А з тих моментах, де наші позиції співпадають, будемо діяти разом".

Тимошенко сказала, що "ядро "Нашої України" голосувало проти направлення батальйону, і вона сподівається, що їх позиція переважатиме у формуванні думки фракції. За її словами, вони "зобов’язані" співпрацювати з цією частиною фракції Ющенка.

У свою чергу Петро Симоненко сказав, що "практично стосунків "трійки" з
"Нашою Україною" і не існує". "Якщо займаєтеся балаканиною, то не треба
втягувати нас у це", - сказав лідер комуністів. Він зазначив, що якщо
фракція Ющенка заявила про свою опозиційність, то має підписати декларацію "трьох" і нести спільну відповідальність.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування