Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати засудили війну в Іраку. Але український батальйон направили

Четвер, 20 березня 2003, 17:04
Верховна Рада України у четвер прийняла заяву проти агресії США і Великобританії в Іраку, виразивши глибоку стурбованість ситуацією, яка склалася у регіоні.

Цю заяву підтримали 229 депутатів, проти - 5 з 430 що зареєструвалися у залі.

"Верховна Рада України вимагає негайно припинити військові дії США і Великобританії, інших країн на території Іраку, і вивести всі іноземні військові формування з цієї країни", - підкреслюється у заяві.

Парламент України також вимагає "негайно повернути розв'язання іракської проблеми під контроль ООН з використанням мирних інструментів і засудити війну як засіб розв'язання будь-яких міжнародних проблем".

"Народні депутати України, виражаючи волю своїх виборців, наполягають на необхідності збереження ООН як інструмента міжнародної політики, категорично засуджують силове розв'язання міжнародних конфліктів", - йдеться у заяві.

"Війна, яка розпочата всупереч позиції Ради безпеки ООН, до закінчення роботи інспекторської групи по Іраку, є грубим порушенням міжнародного права і торпедує напрацьований і перевірений практикою механізм урегулювання міжнародних конфліктів", - підкреслюють українські парламентарії.

У заяві зазначається, що таким чином "поставлена під сумнів доцільність існування самої ООН як інструмента міжнародної політики, порушений один з головних принципів міжнародного права і, як наслідок - вирішальним аргументом стає право сильного".

Інтефракс-Україна

Читайте також:

"У НАС Є СВІЙ ХУСЕЙН", говорить опозиція

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування