Тимошенко програла Піскуну суд

П'ятниця, 21 березня 2003, 10:52
Місцевий суд Вишгорода Київської області визнав законним порушення Генеральною прокуратурою кримінальних справ проти Юлії Тимошенко, її чоловіка Олександра та 4 керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Таке рішення суд оголосив у п'ятницю вранці.

Суд визнав законним порушення Генпрокуратурою кримінальної справи проти 4 керівників ЄЕСУ: свекра Юлії Тимошенко — Геннадія Тимошенка, голови правління ЄЕСУ Євгена Шаго, головного бухгалтера Антоніни Болюри і головного бухгалтера департаменту зовнішньоекономічних зв'язків корпорації Лідії Сокольченко.

Суддя Валерій Лебезун, що прийняв таке рішення, сказав, що суд вимагав від Генпрокуратури документи, що стосуються порушення цих кримінальних справ, вивчив їх і дійшов висновку, що для порушення кримінальних справ були достатні підстави.

За словами судді, рішення суду може бути оскаржене в Апеляційному суді Київської області.

Як повідомлялося, у квітні минулого року Києво-Святошинський районний суд Київської області скасував постанови Генпрокуратури про порушення кримінальних справ проти Тимошенко і її чоловіка, зазначивши, що ці рішення є незаконні і були винесені всупереч вимогам чинного законодавства.

Генпрокуратура оскаржила це рішення в Апеляційний суд Київської області, і він 10 липня зупинив розгляд справи і дійшов висновку, що її неможливо вирішити, оскільки норми Кримінально-процесуального кодексу не узгоджуються з Конституцією.

У зв'язку з цим Верховний Суд звернувся в Конституційний Суд. КС після розгляду цього питання дозволив оскаржувати в суді постанови про порушення кримінальних справ.

Генпрокуратура закінчила розслідування кримінальних справ у відношенні Тимошенко, її чоловіка, свекра, Шаго, Болюри і Сокольченко і має намір направити їх в суд.

Генпрокуратура обвинувачує Тимошенко, її чоловіка і 4 керівників ЄЕСУ в контрабанді, хабарництві і крадіжці державного майна в особливо великих розмірах.

Генпрокуратура також підготувала і має намір направити у Верховну Раду подання на притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності.

У середині січня суд звільнив з-під арешту Сокольченко, а Геннадій Тимошенко, Шаго і Болюра залишаються під вартою.

Юлія Тимошенко вважає затримання 4 колишніх керівників ЄЕСУ політичним тиском.

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...