Українці проти війни в Іраку

П'ятниця, 21 березня 2003, 13:31
Більше 80% населення України вважає недозволенною військову операцію в Іраку ні за яких умов.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і компанією "Тейлор Нельсон Софрез Україна", оприлюднені на прес-конференції у п'ятницю у Києві. Згідно з опитуванням, 82,3% респондентів вважають війну в Іраку недозволенною за жодних обставин, ще 10,2% допускають військові дії тільки у випадку, якщо буде доведена наявність у Іраку зброї масового знищення.

Лише 2,5% учасників опитування вважають, що застосування військових дій стосовно Іраку виправдане у будь-якому випадку, а 2,6% не змогли дати відповідь на це питання.

При цьому 77,3% опитаних вважають, що військова операція в Іраку буде мати негативні наслідки для України, 10,8% - що країна не відчує жодних відчутних наслідків, і тільки 1,3% відзначили позитивні наслідки для України війни в Іраку. Ще 10,8% опитаних не дали відповідь на це питання.

Як відзначила Ірина Бекешкіна, науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи", надалі експерти збираються опитати громадян на предмет того, яких наслідків від військових операцій вони бояться. Разом з тим, проводячи аналогію з опитуваннями відносно вступу України у НАТО, вона допустила, що українці, насамперед, бояться втягування країни у військові операції.

В опитуванні, яке проводилося з 27 лютого по 9 березня у всіх регіонах України, взяли участь 1,2 тис. респондентів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News