Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожний другий українець бажає Кучмі імпічменту

П'ятниця, 21 березня 2003, 14:47
77,8% українців негативно поставилися б до висунення кандидатури Леоніда Кучми на наступних президентських виборах, якби це дозволяло законодавство. Ще 47,2% підтримують ідею дострокового відсторонення Кучми від влади (імпічменту).

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

81,6% респондентів також не підтримали б внесення змін до законодавства, які б дозволили обрання президента на третій термін поспіль.

Згідно з даними опитування, 69,6% опитаних підтримали б добровільну відставку Кучми, 18,2% - не підтримали. При цьому майже половина (47,2%) підтримує дострокове відсторонення Кучми від влади. А 40,6% опитаних не підтримують таку ідею.

Майже 70% респондентів висловлюються за необхідність кардинальної зміни курсу голови держави, 11,9% вважають за краще, якщо новий президент загалом продовжить політику діючого.

Половина учасників опитування (51%) вважає, що наступні вибори президента у 2004 році будуть недемократичними, а ще 20,8% дотримуються протилежної точки зору. 28,2% не змогли відповісти на це питання.

Опитування проведено УЦЕПД з 27 лютого по 5 березня поточного року. У ньому брали участь 1998 чоловік з 118 населених пунктів України. Похибка вибірки становить 2,3%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування