Перша рота батальйону може відправиться у Кувейт уже завтра

П'ятниця, 21 березня 2003, 16:16
Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко не виключає, що передова група українського батальйону радіаційного, хімічного і бактеріологічного захисту може бути направлена в Кувейт найближчої доби.

Про це Зленко повідомив у п'ятницю у Києві на зустрічі з журналістами на засіданні прес-клубу МЗС України. "Я думаю, що у найближчі дні, найближчу добу, можливо, буде здійснена відправка першого рейса, я так сподіваюся, з передовою групою", - сказав Зленко.

У четвер парламент України підтримав рішення про відправку українського РХБ-батальйону до Кувейту. У цей же день президент України, верховний головнокомандуючий країни Леонід Кучма віддав наказ про передислокацію спецбатальйону у Кувейт.

Спочатку відправиться група українських військових для проведення рекогносцировки, після її закінчення батальйон РХБ-захисту буде відправлений на місце призначення зі Скнилівського військового аеродрому у Львові. Беручи до уваги число техніки, очікується відправлення близько 80 літаків з інтервалами у три години. Планується, що у Кувейт відправляться приблизно 550 військовослужбовців РХБ-батальйону.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News