Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти Британії вимагають, щоб Піскун не ігнорував Мельниченка

П'ятниця, 21 березня 2003, 19:26
Національний союз журналістів Великобританії звернувся до Ради Європи та ЄС з приводу того, що записи Мельниченка на можуть бути проігноровані українським слідством при розслідування справи Гонгадзе.

Про це ішлося під час зустрічі керівництва союзу британських журналістів з послом України у Лондоні Ігорем Мітюковим, яка відбулася у п'ятницю і була присвячена проблемам зі свободою слова в Україні та справі Георгія Гонгадзе.

Мітюков повідомив британців, що розслідування вбивства Георгія Гонгадзе дійшло до "серйозних результатів". Він також зазначив, що Україна надсилала регулярні звіти щодо цієї справи та інших проблем зі свободою слова до Ради Європи.

Мітюков розповів, що дискредитоване нині попереднє слідство фактично не відбувалось протягом більше року. Посол сказав генсеку Національного союзу журналістів Великобританії Джеремі Діру: "Результати попереднього розслідування та дехто з тих, хто його вів, самі зараз перебувають під слідством"

"Місцевий прокурор був заарештований і зараз розслідуються процесуальні порушення. Були проведені понад десять нових судових досліджень. Зараз ми вже маємо основні докази, що знайдене в лісі тіло є тілом Георгія Гонгадзе. Це крок вперед, бо це значить, що мати може поховати його", - сказав Мітюков.

"Відносини між прокуратурою та родичами Георгія Гонгадзе знову стали нормальними", - додав посол України.

Говорячи на тему Мельниченка, Мітюков заявив, що екс-майор відмовив на запит української влади особисто свідчити у справі Гонгадзе. Але він повідомив через свого адвоката, що міг би відповісти на питання письмово.

Стосовно теми свободи слова, Мітюков сказав, що Київ погодився на щомісячний моніторинг Ради Європи та звіти, які ця організація готуватися кожні три місяці – щодо випадків тиску держави на журналістів.

На питання про "темники" Мітюков сказав, що коли він був міністром, він не практикував такий метод, навіть зважаючи на те, що його відносини з пресою не були простими.

"Будь-які політичні сили в будь-якій країні розвивають підрозділи для відносин з пресою. Що є небажаним, коли ці документи стають інструкціями – це коли ти можеш бути звільненим, якщо не писатимеш як записано в інструкціях. Дуже добре, що відбулася дискусія на цю тему під час парламентських слухань. Це мало позитивний ефект, бо багато журналістів зрозуміли, що не можна оминати цю проблему".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...