Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПЕРША ПАРТІЯ УКРАЇНСЬКОГО БАТАЛЬЙОНУ ПРИБУЛА ДО КУВЕЙТУ

Субота, 22 березня 2003, 12:51
Передова група українського 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного і бактеріологічного захисту у складі 15 чоловік у суботу близько 13.00 прибула у столицю Кувейту Ель-Кувейт.

Група військовослужбовців проведе рекогносцировку району зосередження українського спецбатальйону, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Міноборони України.

Передова група вилетіла в суботу о 7.09 літаком Іл-76 з військового аеродрому "Скнилів" у Львові. Її очолює заступник командуючого військами Західного оперативного командування Валерій Фролов. До складу передової групи ввійшли також начальник військ РХБ захисту Західного оперативного командування Євген Шматов, представники генерального штабу Збройних сил України.

Офіцери передової групи оперативно проведуть рекогносцировку району зосередження батальйону, встановлять зв'язок, визначать маршрути підвезення матеріально-технічного забезпечення і води. Вони також визначать об'єм задач по забезпеченню РХБ захисту громадян Кувейту на дорученій дільниці, зберуть і вивчать інформацію про санітарно-епідеміологічний стан району дій батальйону.

У той же час, повідомили агентству у прес-службі Західного оперативного командування, перша група військовослужбовців 19-го окремого батальйону РХБ захисту почала передислокацію з Самбора до Львова. Очікується, що у суботу до Львова прибуде група з майже 100 військовослужбовців. Вони будуть готувати літаки і техніку до відльоту у Кувейт.

За даними прес-служби, військовослужбовці батальйону будуть прибувати у Львів частинами, оскільки процес відправки буде продовжуватися декілька днів через те, що на озброєнні батальйону знаходиться більше за 150 одиниць спеціальної техніки, яку треба буде перекинути літаками у Кувейт.

При Західному оперативному командуванні створена спеціальна група, до завдань якої входить забезпечення організації відльоту спебатальйону у Кувейт.

У четвер парламент України підтримав рішення про відрядження українського РХБ-батальйону у Кувейт. У цей же день президент України, верховний головнокомандуючий країни Леонід Кучма віддав наказ про передислокацію спецбатальйону в Кувейт.

Після закінчення роботи групи українських військових, яка проведе рекогносцировку, батальйон РХБ-захисту буде відправлений на місце призначення зі Скнилівського військового аеродрому у Львові. Беручи до уваги число техніки, очікується відправлення близько 80 літаків з інтервалами у три години. Планується, що у Кувейт відправляться приблизно 550 військовослужбовців РХБ-батальйону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування