Суркіс пішов з керівництва СДПУ(О). На користь екс-антикучміста

Субота, 22 березня 2003, 14:16
Замість Григорія Суркіса головою Київської організації СДПУ(О) обраний Вадим Місюра, який у парламенті минулого скликання входив до складу фракції СПУ.

Суркіс взяв самовідвід на перевиборах, повідомляє прес-служба партії. При цьому він сказав, що це "зовсім не свідчить, що він збирається відійти від справ міської організації". Він наголосив, що, на його думку, "настав час дати можливість молодим партійним активістам виявити себе на керівних посадах в партії".

Обрати Місюру запропонував сам Суркіс. Новий глава міському, на його думку, "попри свою молодість вже встиг продемонструвати себе як талановитий партійний менеджер".

Суркіс не вважає, що Місюра як політик, який вийшов з "червоного" середовища соціалістів, занадто страждає "лівизною". Аргументуючи безпідставність таких сумнівів, Суркіс як голова товариства "Україна-Китай" нагадав слова Ден Сяопіна: "не має значення якого кольору кішка, аби вона добре ловила мишей". Він також навів слова екс-міністра фінансів Німеччини, есдека Оскара Лафонтена: "Серце б’ється зліва".

Суркіс сказав, що "всі ми дотримуємося лівих переконань в тих межах, в яких ми намагаємося узгодити ринкові реформи з ідеалами соціальної справедливості та солідарності; всі ми залишаємося представниками лівих поглядів до тієї міри, в якій для нас є неприйнятною ідеологія агресивного націоналізму, ксенофобії та шовінізму; всі ми є нащадками демократичної лівої ідеї, оскільки віримо, що на українській землі має запанувати гуманістичне суспільство з рівними можливостями та життєвими шансами для всіх і кожного".

Місюра очолює молодіжну громадську організацію "Соціалістичний конгрес молоді". У 2001 році він брав участь в акції "Україна без Кучми".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування