"Чорновола прибрали", переконаний Удовенко

Понеділок, 24 березня 2003, 10:07
Убивством патріота України назвав загибель лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола нинішній голова НРУ Геннадій Удовенко у неділю під час мітингу у Львові, присвяченому четвертій річниці з дня смерті видатного українського політичного й суспільного діяча.

"Минуло вже чотири роки, але ніхто дотепер не знає правди про його загибель", - заявив Удовенко, додавши, що "усі міністри внутрішніх справ дотримуються неправильної версії про просту ДТП, тому що такі убивства продовжуються, і нещодавно дев'ятою жертвою став колега Григорія Омельченка Анатолій Єрмак" (помічник депутата Омельченка, колишній нардеп).

За словами Удовенка, "Чорновола прибрали, тому що боялися, що він прийде до влади". Однак кого саме він вважає винуватцем смерті Чорновола, Удовенко не повідомив.

Чорновіл трагічно загинув в автокатастрофі під Києвом на 5-му кілометрі автодороги Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року, коли його автомобіль урізався у "КАМАЗ" із причепом, який розвертався на шосе.

Єрмак розбився у автокатастрофі у лютому 2003 року. Автомобіль, у якому він знаходився, вилетів на зустрічну смугу і зіштовхнувся з вантажівкою.

Крім цього лідер НРУ вручив партійний квиток своєму колезі - екс-міністрові закордонних справ України Борису Тарасюку і висловив надію, що Тарасюк буде обраний на травневому з'їзді партії новим головою НРУ шляхом консенсусу.

"Мені б хотілося, щоб Борис Тарасюк пройшов консенсусом" - підкреслив Удовенко.

Він також висловив сподівання, що під час з'їзду відбудеться цивілізована передача влади від одного покоління іншому. "Саме для цього ми зараз так активно розкручуємо Бориса Тарасюка як головного претендента на посаду керівника партії" - сказав Удовенко, додавши, що в нього відбулася зустріч із лідерами найбільших обласних організацій НРУ, і вони згодні з висуванням Тарасюка на посаду керівника партії.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи є вже альтернативні Тарасюку кандидатури, Удовенко повідомив, що таким є лідер харківської обласної організації НРУ Анатолій Семенченко, якого ця ж організація висунула, однак зауважив, що не вважає цю кандидатуру загрозою для Тарасюка.

У свою чергу, Тарасюк, відповідаючи на питання журналістів про його бачення перспективи розвитку НРУ, заявив, що варто активізувати роботу над залученням до партії нових членів, особливо молоді і представників малого й середнього бізнесу. Крім того він вважає за необхідне проводити роботу над поверненням до НРУ відомих політиків, що стояли біля витоків Руху, але з різних причин його залишили.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування