Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину не подобається ідея двопалатного парламенту

Понеділок, 24 березня 2003, 11:16
Голова Верховної Ради Володимир Литвин висловлює сумніви у необхідності двопалатного парламенту в Україні.

У понеділок у Києві на зустрічі з головою Ради Республіки, Національних зборів Білорусії Олександром Войтовичем Литвин зазначив, що на сьогоднішній день проведення політичної реформи і внесення змін до Конституції України залишаються поки що на рівні пропозицій, і ще немає остаточного законопроекту.

За його словами, більше всього питань викликає положення про необхідність створення в Україні двопалатного парламенту. "Мати двопалатний парламент в унітарній країні - це сміливість", - сказав він.

На думку українського спікера, на сьогоднішній день в Україні "для настільки радикальних перетворень немає підстав".

Войтович, який перебуває в Україні з дводенним візитом, зауважив, що в Білорусії діє двопалатний парламент. За його словами, верхня палата (Рада Республіки) складається з 64 представників (по 8 від регіонів, 8 від Мінська і 8 призначаються президентом Білорусії). До функцій цієї палати, зокрема, входить схвалення або несхвалення законопроектів.

У той же час верхня палата не може вносити зміни до законопроектів, зазначив він. У випадку несхвалення верхньою палатою законопроекту, створюється робоча група з його доопрацювання. У нижній палаті - Палаті представників - 110 депутатів.

Як відомо, президент України Леонід Кучма в рамках політичної реформи пропонує створити двопалатний парламент, а також скоротити його чисельність.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...