У ВІВТОРОК РХБ-батальйон ВИЛЕТИТЬ ДО КУВЕЙТУ

Понеділок, 24 березня 2003, 13:55
У вівторок орієнтовно о 12.45 з військового аеродрому "Скнилів" у Львові відправляється перший літак з українськими військовослужбовцями РХБ-батальйона для виконання гуманітарної місії у Кувейті, повідомив журналістам у понеділок у Львові міністр оборони України Володимир Шкідченко.

За його словами, у вівторок відправляються два літаки. Скільки точно буде відправлено військовослужбовців батальйону, міністр не уточнив, повідомивши тільки, що остаточний варіант буде відомий у вівторок після того, як він протягом понеділка проведе інспекцію боєздатності підрозділів.

У понеділок вдень Шкідченко провів зустріч з частиною особового складу батальйону, яка вже передислокувалася із Самбора до Львова. Він також повідомив, що після інспекції літаків на аеродромі "Скнилів" він має намір виїхати до Самбору, де дислокований батальйон.

З минулої суботи у Кувейті знаходиться передова група українського 19-го окремого батальйону радіаційного, хімічного і бактеріологічного захисту в складі 15 чоловік.

Офіцери передової групи оперативно проведуть рекогносцировку району росташування батальйону, установлять зв'язок, визначать маршрути підвозу матеріально-технічного забезпечення і води. Вони також визначать обсяг задач з забезпечення РХБ захисту громадян Кувейту на дорученій ділянці, зберуть і вивчать інформацію про санітарно-епідеміологічний стан району дій батальйону.

Зважаючи на кількість техніки, очікується відправлення близько 80 літаків з інтервалами в три години. Планується, що до Кувейту відправляться близько 550 військовослужбовців РХБ-батальйону.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...