Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛАЗАРЕНКО ТАКИ ЗМУСИТЬ ПУСТОВОЙТЕНКА СВІДЧИТИ У СПРАВІ

Понеділок, 24 березня 2003, 14:58
Адвокати Павла Лазаренка попереджають, що Валерій Пустовойтенко буде нести кримінальну відповідальність, якщо відмовлятиметься свідчити у справі їх підзахисного в рамках американського процесу.

Як повідомила УП київський адвокат Лазаренка Марина Долгопола, відповідно до договору між Україною та США про взаємну правову допомогу "кожен громадянин України, незалежно чи це є свідок захисту чи обвинувачення, даючи свідчення у кримінальній справі, порушеній у США, має надавати правдиві свідчення та підлягає переслідуванню згідно із законодавством України за дачу неправдивих свідчень, а так само за відмову дати показання".

За словами адвоката Лазаренка, для їх сторони "немає жодного негативного значення" заява Пустовойтенка про відмову свідчити у справі Лазаренка на стороні захисту та намір свідчити на стороні обвинувачення.

"Виступаючи свідком на стороні обвинувачення, пан Пустовойтенко, згідно із законом, зобов'язаний буде відповісти на всі запитання не лише прокурора, але й адвокатів Павла Лазаренка".

Як вважає адвокат, заява Пустовойтенка свідчить про його "юридичну необізнаність".

На думку Долгополої, суперечливі заяви Пустовойтенка про те, що "відповідної інформації я не маю", щоб свідчити на боці захисту, але можливо виступлю на стороні обвинувачення, не мають принципового значення. "Принципово важливим є інше – свідок Пустовойтенко має бути об'єктивним, неупередженим та говорити правду".

Долгопола також згадала слова Пустовойтенка про те, що очолювана ним НДП має "позицію" щодо особи Лазаренка. "Це зайвий раз підкреслює політичний характер справи нашого підзахисного. Це відбувається, незважаючи на постійні спроби прокуратури України переконати громадськість, що справа Лазаренка не є політичною", - сказала адвокат.

Читайте також:

Лазаренко запросив Пустовойтенка в гості. Той привселюдно відмовився

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування