Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко продовжує наполягати на факті фальсифікації держбюджету-2003

Понеділок, 24 березня 2003, 16:56
Симоненко продовжує наполягати на факті фальсифікації держбюджету-2003

Рішення робочої групи з питань фальсифікації держбюджету-2003 є спробою піти від питання про те, що фальсифікація дійсно була, вважає лідер фракції Компартії Петро Симоненко.

У понеділок він повідомив журналістам, що заява про відсутність фальсифікації держбюджету на 2003 рік - не більш ніж політичний крок. "Це спроба піти від того, що дійсно мала місце фальсифікація", - підкреслив він, відзначивши, що, зокрема, члени робочої групи не зацікавлені в створенні спеціальної слідчої комісії.

"Інформація, якою я володію, дає мені підстави твердити, що фальсифікація була", - заявив Симоненко.

На його думку, створення слідчої комісії і її робота може привести до того, що буде поставлене питання про відставку глави бюджетного комітету або народного депутата, винного у фальсифікації бюджету.

Симоненко відзначив, що з наявної в нього інформації, робоча група взагалі не приймала погодженого рішення про те, чи була фальсифікація.

За словами Симоненко, заява про фальсифікації бюджету, зроблена ним на початку лютого, містила вимогу розслідувати відповідність опублікованого бюджету і проекту, що розглядався в третім читанні. Вона була викликана істотними перекручуваннями цифр і показників в опублікованому законі про бюджет і проект, пояснив депутат.

Разом з тим, Симоненко нагадав, що не наполягав на тому, щоб була дана юридична і правова оцінка фактам фальсифікації. За словами лідера Компартії, він не наполягав на тому, щоб була сказано - це навмисна фальсифікація чи технічна помилка.

На думку лідера комуністів, юридичним тлумаченням питання про фальсифікацію стенограми засідання, на якому приймався держбюджет, повинна займатися спеціальна слідча комісія Верховної Ради або Генеральна прокуратура.

Симоненко висловив переконання, що в парламенті буде обов'язково дана оцінка етичності поводження конкретного депутата, прізвище якого буде встановлене.

Крім того, він відзначив, що вже знає, які пояснення дав працівник апарату парламенту стосовно фальсифікації стенограми засідання, на якому приймався держбюджет. "У мене великі сумніви щодо правдивості його свідчень", - сказав лідер комуністів, додавши, що вони зводяться до того, що ця людина нібито взяла на себе відповідальність за зміну стенограми.

На думку Симоненка, спочатку відповідальність має понести конкретний народний депутат, а тільки після цього можна порушувати питання про відповідальність співробітників секретаріату.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...