Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сайт СБУ кожен місяць намагаються "зламати" 800 хакерів

Понеділок, 24 березня 2003, 17:33
Офіційний інтернет-сайт Служби безпеки України (www.sbu.gov.ua) отримує у місяць у середньому 800 запитів "деструктивного характеру", повідомив начальник інтернет-центру СБУ Віктор Лавренчук.

"Це запити, які можна характеризувати, як спробу несанкціонованих дій стосовно сайту", - сказав він на презентації оновленої веб-сторінки СБУ у понеділок у Києві.

Частина таких запитів надходить з території України, але більшість – з-за кордону, повідомив Лавренчук. Якщо з однієї IP-адреси надходить більше трьох таких запитів, то його доступ до сайту блокується, відзначив він.

У зв'язку з цим Лавренчук підкреслив, що сайт СБУ достатньо захищений.
Начальник прес-центру СБУ Олександр Скрипник особливо зазначив, що повідомлення від громадян, які надходять на сайт спецслужби, захищені і не доступні для сторонніх.

За час існування сайту на його електронну адресу надійшло приблизно 1300 листів. Серед них були і повідомлення, які допомогли розкрити або попередити злочини.

Оновлення на сайті СБУ приурочені до чергової річниці створення української спецслужби, яка відзначається 25 березня.

На сайті розширено розділи, які існували раніше, і додано нові. Зокрема, там розміщені матеріали про історію створення спецслужби, основні напрями діяльності, архівні матеріали, книги про СБУ.

Крім того, на сайті є телефони чергових центрального і всіх регіональних управлінь, "телефони довіри, координати і телефони прес-підрозділів. По мірі надходження на сайті оновлюється стрічка новин.

Служба безпеки України починає розміщення на своєї офіційному інтернет-сайті розсекречених архівних матеріалів радянських спецслужб. На презентації оновленого сайту спецслужби у понеділок у Києві заступник начальника архіву СБУ Сергій Кокін повідомив, що в інтернеті розміщуються електронні версії спеціального журналу, в якому з 1994 року друкувалися архіви спецслужб.

Журнал під назвою "З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КДБ" видавався обмеженим тиражем у 1000 примірників і відразу ставав раритетом. Друкарську версію цього журналу до сьогоднішнього дня можна було знайти лише у наукових бібліотеках і учбових закладах.

У розсекречених архівах можуть отримати необхідну інформацію як родичі репресованих у радянські часи, так і історики що вивчають той період.

Поки в інтернеті лише два випуски цього вісника. До чергової річниці чорнобильської катастрофи планується розмістити спецвипуск журналу, в якому були опубліковані раніше секретні матеріали, пов'язані з аварією на ЧАЕС. Згодом на сайті будуть розміщені всі випуски журналу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: