Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма запровадив нового міністра – парламентського

Вівторок, 25 березня 2003, 19:31
У складі Кабінету Міністрів запроваджується посада міністра по зв'язках з парламентом. Це визначається указом президента "Про заходи для удосконалювання взаємодії органів виконавчої влади з Верховною Радою", який був підписаний у вівторок.

Як повідомляє прес-служба адміністрації президента України, глава держави ухвалив у межах установленої граничної чисельності працівників органів виконавчої влади ввести:
- у міністерствах – посади першого заступника держсекретаря по зв'язках з Верховною Радою,
- в інших центральних органах виконавчої влади - першого заступника керівника по зв'язках з парламентом.

У Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку і Національній комісії регулювання електроенергетики зв'язок з парламентом покладений на членів цих комісій, визначених їхніми главами.

Основними задачами міністра по зв'язках з Верховною Радою, відповідно до указу, є забезпечення співробітництва Кабінету міністрів з парламентом, комітетами й іншими її органами, посадовими особами, депутатськими фракціями і групами.

До задач міністра входить також представлення політичної позиції уряду під час обговорення проектів законів, інших питань на пленарних засіданнях парламенту, його комітетів, а також у відносинах з депутатськими фракціями і групами. Крім того, до функцій нового міністра входить також представлення в парламенті за дорученням президента, уряду проектів законів й інших документів, внесених главою держави й урядом.

Міністр уповноважений брати участь у формуванні порядку денного, засіданнях парламенту в частині розгляду проектів законів і документів, внесених урядом України, а також інформувати Кабінет міністрів і прем'єр-міністра про хід і результати розгляду в парламенті проектів законів й інших документів.

Посадові особи центральних органів виконавчої влади по зв'язках з парламентом вирішують питання, які виникають у взаєминах апарата міністерства, іншого центрального органа виконавчої влади з апаратом Верховної Ради, представляють з доручення президента й уряду законопроекти, інші питання на планерних засіданнях парламенту.

Вони також беруть участь у роботі погоджувальних й інших органів парламенту.

У зв'язку із появою посади міністра по зв'язках з парламентом вносяться відповідні доповнення до указу президента від 15 грудня 1999 року "Про склад Кабінету міністрів України".

В даний час постійним представником парламенту в Кабміні є депутат Володимир Рибак (фракція "Регіони України").

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування