ЗА НЕРОЗКРИТТЯ СПРАВИ ГОНГАДЗЕ ПІСКУН ЗАПЛАТИТЬ ПОСАДОЮ?

Середа, 26 березня 2003, 10:18
Парламентська комісія з розслідування справи Гонгадзе вимагає від генпрокурора Святослава Піскуна "невідкладно звернутися" до Мін'юсту США про проведення експертизи записів Мельниченка. У протилежному випадку вона обіцяє ініціювати питання відставки генпрокурора.

Комісія дала час генпрокурору "поінформувати про прийняте рішення" до 1 квітня 2003 року.

Як ідеться у листі Омельченка до Піскуна, 17 березня 2003 Леся Гонгадзе звернулася до генпрокурора з клопотанням щодо проведення експертизи аудіозаписів Мельниченка "експертною установою органів юстиції США".

Омельченко також зазначає, що 20 березня слідча комісія парламенту "в черговий раз прийняла рішення, яким зобов’язала вас звернутися до Департаменту юстиції США з клопотанням провести експертизу аудіозаписів".

На думку комісії, це є можливим згідно з договором між Україною та США про взаємну правову допомогу у кримінальних справах.

Комісія зазначає, що Генпрокуратура може ініціювати експертизу записів у США "за аналогією проведення експертизи "таращанського тіла" в Лозаннському інституті судової медицини".

Генпрокуратура може направити до США відповідного експерта і перекладача з України, а також Робера Менара за його згодою, також пише Омельченко.

Депутат зазначає, що 10 грудня 2002 року слідча комісія визнала роботу Піскуна та роботу його заступника Віктора Шокіна з організації розкриття та розслідування обставин вбивства Георгія Гонгадзе "недостатньою".

"Вам і вашому заступнику Шокіну було вказано на неналежне виконання службових обов’язків та порушення вимог КПК України при розгляді заяв і матеріалів про злочини, направлених слідчою комісією до Генеральної прокуратури", - ідеться у зверненні.

Як повідомлялося, 14 березня Микола Мельниченко в присутності членів комісії передав на експертизу до Мін'юсту США понад 100 хвилин записів та записуючий пристрій. Дане дослідження було ініційоване слідчою комісією.

"Українська правда"

Читайте також:

Мін'юст США перевірятиме, чи скоював Кучма злочини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News