Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина не сумнівається в Україні, та її батальйоні

Середа, 26 березня 2003, 10:51
Німеччина вважає, що рішення України відправити до Кувейту батальйон радіаційного, хімічного і бактеріологічного захисту носить гуманітарний характер.

Про це "Українським Новинам" заявив посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн. "Вона (акція батальйону) повинна захистити людей у Кувейті у випадку нападу із застосуванням зброї масового знищення. У цьому відношенні вона носить гуманітарний характер", - заявив він.

За словами посла, він не очікує якого-небудь впливу на німецько-українські відносини від рішення влади України направити батальйон. "Було б помилковим ставити у залежність від відправлення РХБ-батальйону в Кувейт нашу позицію в інших областях, які, по суті, не зв'язані між собою", - відзначив Штюдеманн.

Німеччина сподівається на співробітництво українського батальйону радіаційного, бактеріологічного і хімічного захисту і німецької роти хімзахисту під час несення служби у Кувейту. "Я сподіваюся на гарне співробітництво українського батальйону з РХБ-ротою Бундесверу (армії Німеччини), що розміщена в Кувейті з листопада 2001 року", - заявив посол.

За його словами, український передовий загін батальйону, що знаходиться у Кувейті із суботи минулого тижня, уже встановив контакт із німецькою ротою. "Український передовий загін вже встановив контакт із нашим підрозділом безпосередньо на місці", - повідомив дипломат.

Раніше, посол Франції в Україні Філіп де Сюреман в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" заявив, що вважає рішення України відправити у Кувейт батальйон хімзахисту суверенним рішенням, що стосується гуманітарної, а не військової участі в подіях.

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Карлос Паскуаль також схвалив відправлення українського батальйону у Кувейт, відзначивши, що Україна потрапила у "хорошу компанію".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування