Кучма не заграє зі США, але вже думає, що буде після Хусейна

Середа, 26 березня 2003, 12:39
Президент Леонід Кучма заявляє, що у нього є "внутрішня переконаність" про те, що Україна братиме участь у відновленні Іраку.

За його словами, Україна "хоче і може" брати участь у роботах в повоєнному Іраку. "Але чи дадуть?", - риторично зауважив він і додав, що "внутрішньо переконаний" у тому, що Україна долучиться до цього процесу.

Коментуючи рішення відправити РХБ-батальйон до Кувейту, він наголосив, що воно приймалося не заради того, щоб покращити відносини зі США.

"Це ні в якому разі не пов'язано з кліматом відносин із США", - сказав він на прес-конференції у понеділок.

"Я під час візиту на Близький Схід офіційно, вголос запропонував послуги України – якщо, не дай Господи Бог, буде застосована бактеріологічна чи хімічна зброя", - додав він.

При цьому голова держави відзначив, що крок України у відрядженні українського РХБ-батальйону для участі в гуманітарній акції під час війни підштовхнув до аналогічного кроку такі країни, як Франція і Німеччина.

Кучма також переконаний, що на рівні ООН буде прийняте рішення про гуманітарну допомогу Іраку. Відповідаючи на питання журналістів про те, чи надасть Україна таку допомогу, зокрема, зерном, президент сказав: "Переконаний, таке завдання уряд має".

"Ми обов'язково візьмемо участь у межах своїх можливостей. Переконаний, ми не будемо осторонь від цього процесу", - сказав Кучма. Він також заявив, що Україна не відчуває проблем з нафтою у зв'язку з воєнними діями в Іраку.

"Поки у нас резервуари зайняті нафтою російської, тому ми добре себе почуваємо", - сказав він і підкреслив, що у вівторок він доручив Кабінету Міністрів відслідковувати ситуацію на міжнародних нафтових ринках.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News