Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Козаченко чистий, бо виконував розпорядження Кучми та Кінаха

Середа, 26 березня 2003, 16:31
Адвокати колишнього віце-прем'єра Леоніда Козаченка вважають обвинувачення Генеральної прокуратури необгрунтованими.

Як повідомили журналістам в середу адвокати Ігор Усенко і Лариса Журавська, на це вказує вже попередній розгляд ними справи.

"Підозри в скоєнні злочину вже спочатку можна вважати необгрунтованими", - заявила Журавська.

За її словами, Генпрокуратура некоректно сформулювала суть підозр, додавши, що є контраргумент, який буде висунений внаслідок розгляду справи.

Так, Усенко зазначив, що Козаченко на посаді віце-прем'єра виконував тільки розпорядження керівництва держави і не був вільний в своїх діях. "За невдалу політику держави не може відповідати фізична особа, навіть якщо це представник державної служби", - підкреслив адвокат.

З його слів, Козаченко вказує на те, що політика держави на ринку зерна в частині його експорту була ефективною настільки, наскільки вона була можливою в умовах недосконалості зернового ринку за відсутності інфраструктури і важелів управління цим ринком.

Крім того, адвокати вважають, що обвинувачення в несплаті податків не засновані на чинному законодавстві. Зокрема, Козаченко ставлять в провину те, що він не задекларував подаровані йому акції.

Адвокати також вказують, що жодним законом або нормативним актом не передбачено, що акції є прибутком, отриманим фізособою за неосновним місцем роботи.

"Корпоративні права, підтверджені акціями, є майном, яке в нашому випадку, було отримане в дарунок і не може оподатковуватися. Це передбачено декретом про прибутковий податок", - підкреслила Журавська.

Адвокати Козаченко повідомили, що 27 березня Печерський місцевий суд збирається розглянути подання Генпрокуратури про обрання запобіжного заходу, який може бути прийнятий у вигляді утримання під вартою. Вони висловили надію, що їх підзахистний буде звільнений під підписку про невиїзд.

Як повідомлялося, Генпрокуратура в понеділок порушила кримінальну справу і затримала Козаченка за підозрою в зловживанні службовим становищем на посаді віце-прем'єра і в ухиленні від сплати податків на суму 584,9 тис. грн. на посаді гендиректора спільного підприємства ЗАТ "Украгробізнес".

Леонід Козаченко, 1955 року народження, обіймав посаду віце-прем'єра з аграрної реформи з червня 2001 по листопад 2002 року після того, як 8 років очолював Українську лігу підприємців і промисловців АПК, а з 1999 року -- Українську аграрну конфедерацію. До цього працював в сільському господарстві 18 років на посадах бригадира тракторної бригади, голови колгоспу, начальника управління Мінсільгоспу України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування