Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські журналісти потерпають не від Васильєва, а від самоцензури

Четвер, 27 березня 2003, 10:21
В умовах практичної відсутності незалежних електронних та друкованих ЗМІ в Україні, Інтернет займає нішу свободи й відіграє таку роль, яку в радянські часи відігравав "самвидав".

Таку думку висловив на конференції "Вільна преса у демократичному суспільстві" німецький експерт з питань Східної Європи Райнер Лінднер, який наголосив на важливій ролі Інтернету в політичному житті України.

Окрім цього представник міністерства закордонних справ Німеччини Рольф Шютте нагадав присутнім, що свобода преси – це не особиста розкіш, а необхідна складова демократичної держави.

Представник київського тижневика "Дзеркало тижня" Сергій Рахманін зазначив, що тиск влади на пресу здійснюється опосередковано, наприклад, через податкові органи. Тому довести існування цензури, а тим більше подати позов на владу з цього питання, на думку Сергія Рахманіна, практично неможливо.

Головною ж проблемою журналістів він вважає самоцензуру як наслідок політичної ситуації у країні. У ході обговорення учасники форуму зазначали, що ситуація з пресою в Україні відображає загальнополітичну ситуацію у державі.

У конференції, яка відбулася у середу у Берліні, взяли участь провідні німецькі та українські журналісти, а також представники громадськості двох країн. Українську сторону представляли керівник головного управління інформаційної політики адміністрації президента Сергій Васильєв, головний редактор відділу новин телеканалу ICTV Дмитро Кисельов, президент Академії Української преси Валерій Іванов, та журналісти.

Серед представників німецьких ЗМІ були Германн Мейн, Асоціація журналістів, Уте Шеффер, "Німецька хвиля" та інші.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...