СКАНДАЛ З КОРАБЛЯМИ "ЛЕНІНСЬКОЇ КУЗНІ" ВИГАДАЛИ ВОРОГИ ЮЩЕНКА

Четвер, 27 березня 2003, 11:37
Віктор Ющенко спростовує заяви Генпрокуратури, що він за часів прем'єрства видав незаконну постанову Кабінету Міністрів щодо надання заводу "Ленінська кузня" права на реалізацію військової техніки.

"Це чергова піар-кампанія політичних сил, наближених до адміністрації президента", - заявив Ющенко на прес-конференції у Києві. "Дії заступника генпрокурора є повною брехнею, політично заангажовані і не відповідають дійсності", - прокоментував Ющенко заяву заступника Піскуна Олександра Атаманюка.

Ющенко відтворив хронологію подій, які передували цьому скандалу. "У 1999 році директор "Ленінської кузні" звернувся до президента з проханням врегулювати питання виконання державного військового замовлення і його нефінансування. Президент дає доручення уряду Пустовойтенка, до 1 грудня 1999 року розглянути можливість запровадження механізмів фінансування будівництва військових кораблів, за рахунок коштів від реалізації надлишкового майна та продукції військового призначення".

Після цього, за словами Ющенка, Пустовойтенко дав доручення міністру оборони, який узгодив питання та вніс подання до уряду про ухвалення такого рішення. За словами екс-прем'єра, Кабмін затвердив цю постанову, хоча, за його словами, рішення відносно "Ленінської кузні" могло бути прийнято і без постанови Кабінету Міністрів.

Як стверджує Ющенко, представники СБУ, МВС та Генпрокуратури проводили перевірку цієї операції і "видали акт, що підстав вважати рішення незаконним, немає".

"Ми тричі зверталися закрити цю кримінальну справу, але нам давали зрозуміти, що зверху вказівка не така - мочить і мочить", - зазначив Ющенко. Потім за його словами, "коли знайти порушення було неможливо, почалися дії у зворотному порядку". "Давайте спонукати уряд Януковича відмінити постанову 2000 року , і заварити чергову бузу", зазначив Ющенко.

Однак за його словами, на звернення Генпрокуратури Мін'юст дав відповідь, що та постанова Кабміну "відповідала нормативно-правовим актам, чинним на момент прийняття".

Ющенко також зазначив, що він розмовляв з генеральним прокурором Піскуном щодо цієї справи. "Він сказав, що його ввели в оману і він вживе заходів, аж до звільнення заступника генпрокурора", сказав лідер "Нашої України".

Українська правда

Читайте також:

ЮЩЕНКО ДОПОМАГАВ ПРОДАВАТИ ВІЙСЬКОВІ КОРАБЛІ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...