Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські солдати не залишать територію Кувейту, обіцяє Зленко

Четвер, 27 березня 2003, 12:08
Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко виключає можливість використання українського батальйону радіаційного, хімічного і бактеріологічного захисту за межами Кувейту.

Коментуючи на прохання журналістів у четвер у Києві виступ американського президента Джорджа Буша, Зленко відзначив: "Ми, звичайно, беремо до уваги таку оцінку американською стороною нашої позиції і дій у зв'язку з кризою навколо Іраку, і розглядаємо її винятково як точку зору США щодо місця України у зусиллях членів міжнародного співтовариства у врегулюванні ситуації навколо Іраку".

Він нагадав, що український РХБ-батальйон направлений у Кувейт на запрошення цієї країни, дислокований там і "про інші якісь країни мова не йде". "Тим більше, що ми зв'язані з цією країною відповідною угодою, яка, як ви знаєте, була ратифікована Верховною Радою".

У середу Буш, виступаючи на базі американських ВПС Макділ у Тамплі, заявив, що сили України і ще 5 європейських країн розмістилися у регіоні Перської затоки і "готові прореагувати у випадку використання зброї масового знищення у будь-якій частині регіону".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:
Буш гордий за Україну. Нового ворога Хусейна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування