Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук: Реформа Кучми буде проведена – хоче хтось цього чи ні

П'ятниця, 28 березня 2003, 11:36
Однією з ключових задач соціал-демократичної партії (об'єднаної) "на найближчий період" є активне долучення "до всенародного обговорення політичної реформи", яка була запропонована президентом Кучмою. Для цього партія буде "максимально використовувати всі наявні у неї ресурси".

Про це заявив у п'ятницю Віктор Медведчук, виступаючи на з'їзді СДПУ(О). Він також зазначив, що партія підтримує "ідею" реформи Кучми – "створення політично відповідальної перед суспільством влади шляхом переходу до парламентсько-президентської моделі правління". "Такий перехід можливий лише за умов підвищення ролі партій, а це, у свою чергу, можливо лише при переході до партійно-пропорційної системи виборів до парламенту", сказав Медведчук.

"Лише дуже наївні люди можуть вірити у те, що Україна зможе тривалий час зберігати успадковану від минулого систему влади. Вона буде змінена. Хоче цього хтось - чи ні", – цитує Медведчука прес-служба СДПУ(О).

Також на його думку політична реформа обов'язково сприятиме економічним перетворенням. "На мою думку залишилися дві головні невирішені проблеми – це завершення податкової реформи та виведення частини економіки з тіні", зазначив лідер есдеків.

"І якщо роль партії у завершенні податкової реформи зводиться фактично до активності наших депутатів Верховної Ради, то щодо виведення частини економіки з тіні потрібна робота широкого кола наших партійців", сказав Медведчук і додав, що "тут і для депутатів місцевих рад є багато роботи: адже нормативні документи місцевої влади часто-густо написані таким чином, щоби примусити тікати місцеву економіку у тінь".

У п'ятницю у Києві розпочав роботу XVІІ з’їзд Соціал-демократичної партії України (об’єднаної). Участь у роботі з’їзду беруть 1054 делегатів, 115 запрошених. Присутні представники українських партій, соціал-демократичних організацій з інших держав, органів державної влади та місцевого самоврядування, дипломатичних представництв в Україні, релігійних конфесій, представники засобів масової інформації.

З'їзд триватиме один день.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...