Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРЕЗИДЕНТСЬКА АДМІНІСТРАЦІЯ І МЗС ЗАПИСАЛИ УКРАЇНУ В АНТИІРАКСЬКУ КОАЛІЦІЮ - ПАСКУАЛЬ

П'ятниця, 28 березня 2003, 12:22
США підтверджують, що Україна зверталася до офіційного Вашингтона з проханням вважати її однією з учасників коаліції країн, які виступають за негайне роззброєння Іраку, заявляє посол Сполучених Штатів в Україні Карлос Паскуаль.

У п'ятницю на прес-конференції у Києві посол сказав: "Українська влада сказала нам, що вони бажають, щоб їх вважали частиною коаліції". При цьому він додав: "Це не означає, що Україна грає військову роль, вона виконує захисну роль".

"Як президентська адміністрація, так і МЗС України передало нам українське бажання вважати Україну членом коаліції - це нам було повідомлене як тут у Києві, так і Вашингтоні", - підкреслив дипломат.

"Ми консультувалися з українською владою з цього приводу, і нам приємно, що вони готові сказати, що вважають, що батальйон РХБ-захисту, який базується у Кувейті, є внеском України у коаліцію", - сказав Паскуаль.

Як повідомлялося, у середу президент США Джордж Буш, виступаючи на базі американської ВПС МакДіл у Тамплі, заявив, що сили України і ще 5 європейських країн розмістилися у регіоні Перської затоки і "готові прореагувати у разі використання зброї масового знищення у будь-якій частині регіону".

Голова МЗС України Анатолій Зленко, коментуючи виступ Буша, виключив можливість використання українського батальйону радіаційного, хімічного і бактеріологічного захисту за межами Кувейту.

У повідомленні від 25 березня поточного року, розміщеному на офіційному інтернет-порталі Білого дому, США називають Україну серед 48 країн, які публічно взяли на себе зобов'язання перед антиіракською коаліцією.

Раніше керівництво України неодноразово заявляло, що Україна виступає проти війни в Іраку і не буде брати участь у військових діях на боці антиіракської коаліції.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Україна сама попросилася у коаліцію проти Хусейна

Буш гордиться Україною. Новим ворогом Хусейна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування