Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко залишився головою "Трудової України" через харизму

П'ятниця, 28 березня 2003, 12:56
З'їзд партії "Трудова Україна" відмовився задовольнити прохання Сергія Тігіпка про звільнення з посади голови цієї партії. За це рішення проголосували практично всі делегати з'їзду - 260 чоловік, один висловився проти.

Виступаючи після прийняття цього рішення Тігіпко заявив, що "абсолютно готовий виконувати рішення з'їзду". Перед прийняттям рішення всі, хто виступав на з'їзді, висловилися проти того, щоб Тігіпко пішов з посади лідера партії.

Зокрема, віце-прем'єр України Дмитро Табачник заявив, що "це не своєчасно й абсолютно не відповідає прагненням розвитку партії".

Голова Луганської обласної партійної організації "Трудової України" Олексій Ковальов зазначив, що він не знайшов у чинному законодавстві аргументів про те, що державний службовець не може бути членом партії.

Ковальов також нагадав, що ряд посадових осіб у недавній історії України були керівниками партій, зокрема, на сьогоднішній день керівник адміністрації президента є лідером СДПУ(О), не так давно голова Державної податкової адміністрації Микола Азаров очолював Партію регіонів, а прем'єр-міністр Анатолій Кінах був лідером Партії промисловців і підприємців.

Крім того, Ковальов повідомив, що більшість членів "Трудової України" вступали в її ряди, керуючись не принципами і цілями, а "шли за особистістю голови партії, його харизмою". "Необхідно поважати думку людей", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування