Підтримати реформу, зберегти наступність, та залишити за бортом "об'єднання з невизначенною ідеологією" – план СДПУ(О)

П'ятниця, 28 березня 2003, 17:16
З'їзд СДПУ(о) звертається із закликом до співгромадян підтримати проект політичної реформи, ініційований президентом Кучмою.

"Ми звертаємося до представників усіх суспільних верств, до прихильників усіх політичних сил, зокрема опозиційних, з проханням зрозуміти, що політичні зміни неминучі, об'єктивно зумовлені, а час старої системи влади минув", йдеться у політичній декларація 17-го з'їзду СДПУ(О).

Відзначивши, що політичний процес останніх років "загалом відповідає інтересам суспільства", декларація підкреслює "надзвичайну важливість" збереження "наступності щодо позитивних аспектів існуючого політичного курсу".

"Країна перебуває на порозі позитивних політичних змін. Сьогодні слід забезпечити перехід до парламентсько-президентської республіки та створити чітку демократичну систему політичної відповідальності".

Члени СДПУ(О) вважають, що політична система має спиратися саме на політичні партії, а не на "політичні об'єднання з невизначеною ідеологією".

"Здійснення урядової політики, зокрема у соціально-політичній сфері, слід покласти на політичні партії, які мають найбільшу підтримку виборців.

Саме партії, а не політичні об'єднання з невизначеною ідеологією, мають стати головним елементом нової політичної системи. Лише дуже наївні люди можуть вважати, що Україна і надалі лишатиметься осторонь політичних стандартів, існуючих у цивілізованому світі", йдеться у документі.

З'їзд висловився також за "активну соціальну політику, яка має бути головним пріоритетом уряду", підвищення пенсій, поліпшення стану медицини, освіти та інших соціальних сфер. "В українській політиці мають бути створені основи для консолідації на засадах демократичних лівоцентристських цінностей".

"З'їзд закликає структури державної влади та опозиційні сили дотримуватися суто демократичних підходів для розв'язання політичних суперечок. Діяльність опозиції в Україні свідчить про існування в Україні засад демократії й плюралізму. В той же час ми застерігаємо опозицію від застосування нелегітимних засобів політичної боротьби", говориться у політичній декларації СДПУ(О).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...