Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд розглядатиме скаргу депутатів опозиціонерів на дії та бездіяльність Кучми

Понеділок, 31 березня 2003, 11:49
Ухвалою Апеляційного суду Києва від 28 березня 2003 року, за апеляційними скаргами народних депутатів України Юлії Тимошенко, Петра Симоненка та Олександра Мороза, скасовано ухвалу Печерського районного суду Києва про відмову в прийнятті скарги цих народних депутатів на дії та бездіяльність президента Кучми, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Народні депутати Тимошенко, Симоненко та Мороз звернулись до суду зі скаргою на бездіяльність та дії президента України щодо непідписання та неоприлюднення ним у строки, передбачені ст.94 Конституції України, закону України "Про тимчасові слідчі та спеціальні комісії Верховної Ради України".

Прес-служба нагадує, що даний закон прийнятий Верховною Радою ще 21 грудня 2000 року, але він не був у встановлені Конституцією строки підписаний президентом, а був повернутий до ВР.

"Постановами від 8 лютого 2000 року та від 10 січня 2002 року парламент ухвалив звернутись до президента з пропозицією підписати та офіційно оприлюднити даний закон, оскільки, виходячи з вимог чинного законодавства України та Конституції, закон слід вважати таким, що схвалений президентом.

Але дані постанови ВР не були виконані президентом України", йдеться у повідомленні прес-служби.

Тому народні депутати вважають, що "президент порушив законні права громадян України, в тому числі і їх, як народних депутатів, щодо законодавчого забезпечення діяльності тимчасових слідчих та спеціальних комісій ВР та позбавляє їх можливості здійснювати у встановленому законом порядку повноваження, передбачені для вказаних комісій по контролю за діяльністю посадових осіб, в тому числі і президента України".

Закон передбачає здійснення парламентського контролю шляхом проведення розслідування "з питань, що становлять суспільний інтерес".

Таким чином, апеляційний суд Києва зобов'язав місцевий суд розглянути по суті скаргу народних депутатів України на дії та бездіяльність президента України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування