Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Козаченка прибрали тому, що він міг стати президентом?

Понеділок, 31 березня 2003, 12:27
Народний депутат Євген Жовтяк (фракція "Наша Україна") пов'язує кримінальну справу відносно колишнього віце-прем'єра з питань агропромислового комплексу Леоніда Козаченка з майбутньою президентською кампанією.

"Я вважаю цю справу виключно політичною", - сказав Жовтяк на спільній з адвокатами Козаченка прес-конференції у понеділок у Києві.

На думку депутата, "комусь здавалося", що Козаченко є "дуже самостійною фігурою", тому йому необхідно було визначитися відносно підтримки тієї чи іншої кандидатури на майбутніх президентських виборах. Ця кримінальна справа є "черговою фабрикацією", заявив Жовтяк.

Коментуючи одне з обвинувачень, яке висунула Генеральна прокуратура Козаченкові відносно політики з експорту зерна, Жовтяк підкреслив, що навіть у віце-прем'єра є "набагато менше можливостей впливати на експорт зерна, ніж у губернаторів". Він вважає, що губернатори можуть не реагувати на певні вказівки і постанови з Кабінету Міністрів, оскільки вони "знають, хто їх призначає і хто звільняє".

Генпрокуратура 24 березня порушила кримінальну справу і затримала Козаченка за підозрою у зловживанні службовим становищем на посаді віце-прем'єра і в ухилянні від сплати податків на суму 584,9 тис. грн. на посаді гендиректора спільного підприємства ЗАТ "Украгробізнес". Суд у четвер дав санкцію на його арешт.

Козаченко, 1955 г. р., займав посаду віце-прем'єра з аграрної політики з червня 2001 по листопад 2002 року після того, як вісім років очолював Українську лігу підприємців і промисловців АПК, а з 1999 року - Українську аграрну конфедерацію. До цього працював у сільському господарстві 18 років на посадах бригадира тракторної бригади, голови колгоспу, начальника управління Мінсільгоспу України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...