Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Отримати Фонд держмайна донецькі зможуть вже в четвер

Понеділок, 31 березня 2003, 13:12
Виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна (ФДМ) Михайло Чечетов, кандидатуру якого на посаду глави ФДМ вніс президент України, обіцяє залишатися політично незаангажованим і рівновіддаленим від усіх.

Про цьому Чечетов заявив в інтерв'ю телеканалові СТБ у неділю. "Багато хто намагається якось пов'язати мене з донецькою фінансовою групою, говорять - ви будете політично заангажованим. Я говорю: ви знаєте, я не був і не буду", - сказав він.

Чечетов відзначив, що 20 років прожив у Донбасі, де починав працювати на шахті, потім 20 років прожив у Харкові - від студента до декана економічного факультету Харківського інженерно-економічного інституту, а останні 8-9 років провів у Києві.

"Тоді можна говорити, що я і до київського угруповання причетний, і до харківського причетний, і до донецького. Але я намагався, як і в період роботи у Фонді, бути максимально рівновіддаленим від усіх", - підкреслив Чечетов, додавши, що його не можна обвинуватити в тім, що він вирішував у ФДМ якісь питання на користь якої-небудь промислово-фінансової групи.

Відповідаючи на питання про можливі кадрові призначення у Фонді, у випадку його затвердження на цій посаді, Чечетов відзначив, що не хотів би когось змінювати. "З погляду бачення команди: на мій погляд, команда зібралася з професіоналів - дуже гарна, і я б не хотів когось тут міняти", - заявив він, нагадавши, що у ФДМ є одна вакансія заступника голови.

У середу парламент розгляне питання про зміну керівництва Фонду держмайна. Про це журналістам заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин. На його думку, це обговорення може перерости у своєрідний звіт глави ФДМ. У той же час, спікер нагадав, що в парламент дотепер не надійшов звіт Рахункової палати про діяльності ФДМ. За словами Литвина, інформація Рахункової палати не готова.
Спікер не виключив, що в четвер Верховна Рада зможе прийняти рішення про зміну керівництва ФДМ.

Також у четвер Верховна Рада заслухає звіт глави Фонду держмайна Олександра Бондаря. Як повідомив журналістам глава комітету з питань свободи слова й інформації Микола Томенко, таке рішення прийняте на погоджувальній раді депутатських фракцій і груп у керівництва парламенту.

Крім того, сказав Томенко, депутати мають намір зажадати від Рахункової палати перевірити результати звіту глави ФДМ і відповідні документи також представити в парламент.

Як повідомлялося, 21 березня президент України Леонід Кучма вніс на розгляд Верховної Ради подання про звільнення Олександра Бондаря з посади глави ФДМ, одночасно направивши в парламент подання про призначення на цю посаду Чечетова, що з вересня 1999 року працює першим заступником глави ФДМ.

Згідно з даними адміністрації президента, кандидатуру Чечетова запропонував прем'єр-міністр Віктор Янукович за узгодженням з парламентською більшістю.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування